Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν κάνει ένα μεγάλο παζάρι – Το σχόλιό της για το τηλεφώνημα Τραμπ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν κάνει ένα μεγάλο παζάρι – Το σχόλιό της για το τηλεφώνημα Τραμπ


 

Στην εκτίμηση ότι ο Ερντογάν κάνει ένα «μεγάλο παζάρι» προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας κάνει ένα μεγάλο παζάρι ανοικτά καθώς βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

«Ξέρει ότι είναι απομονωμένος, ξέρει ότι έχει δημιουργηθεί ένα τείχος απέναντί του και ξέρει ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την οικονομία του. Άρα όλα αυτά θα τα βάλει μέσα σε ένα παζάρι και προσπαθεί να το παίξει με μια προσπάθεια επιβολής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η συγκεκριμένη τακτική δεν έχει πλέον αποτελέσματα, γεγονός που προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στον Τούρκο Πρόεδρο. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, παρά το παιχνίδι και τη ρητορική, χάνει τη νεολαία και τους εθνικιστές», σημείωσε.

Σχολιάζοντας την αμερικανική πρωτοβουλία, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ο κ. Τραμπ ανησυχεί για τη συνοχή του ΝΑΤΟ κάτι που θα αποτελέσει την επιτομή της αποτυχίας των ΗΠΑ στην εξωτερική πολιτική. «Το μήνυμα που έστειλε η Ελλάδα στον Τραμπ, είναι μάζεψε τον Ερντογάν και τις εντάσεις του, ρητορικές, συμβολικές και τις ουσιαστικές» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας ότι συνιστά ύψιστη ύβρη η μετατροπή σε τζαμί τόσο της Αγίας Σοφίας όσο και της Μονής της Χώρας. «Το μήνυμα προς την αμερικανική ηγεσία είναι ότι τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα και η Τουρκία έχει παρατραβήξει το σχοινί. Πρέπει να σταματήσει και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση η Ελλάδα θα ξεκινήσει διάλογο», κατέληξε.

Από το Blogger.