Κορονοϊός - Lockdown: Τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν» - Τι θα αποφασιστεί για την Αττική - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός - Lockdown: Τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν» - Τι θα αποφασιστεί για την Αττική

 

 Κορονοϊός - Lockdown: Τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν» - Τι θα αποφασιστεί για την Αττική

 Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες δύο εβδομάδες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ κρουσμάτων. Συνολικά στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού έχουν περάσει 7 περιοχές, καθώς σε καθεστώς lockdown εντάσσονται από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, ενώ την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Πάντως η εκτίμηση των λοιμωξιολόγων είναι ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο «σημείο μηδέν» και υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ενώ όπως τόνισε  ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας «τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 3.000 – 3.500».

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα νέο πακέτο μέτρων που θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα έχει χρονικό ορίζοντα ενός μήνα.

Έως το βράδυ της Πέμπτης, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονταν, προκειμένου να «ζυγιστούν» οι εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, τις οποίες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα.

Μέχρι στιγμής, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιες αποφάσεις θα καταλήξει ο πρωθυπουργός, όσον αφορά στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο. Ωστόσο, στο προσκήνιο βρίσκονται ορισμένα βασικά σενάρια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ανάμεσα στις προτάσεις των ειδικών που θα πάρει στα χέρια του ο πρωθυπουργός, περιλαμβάνονται:

  • Μάσκες παντού, ακόμα και στις «πράσινες» περιοχές.
  • Περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα σενάρια εξετάζεται οι επιχειρήσεις εστίασης (μπαρ, εστιατόρια) να κλείνουν στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30, μισή ή μία ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης
  • Παράταση της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» -μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει πάντα η αποφυγή ενός καθολικού lockdown. Για το λόγο αυτό, η κίνηση της περαιτέρω ενίσχυσης των μέτρων θα γίνει άμεσα, με το μεγάλο στοίχημα να είναι οι παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο.

Από το Blogger.