Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου

 Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου

Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

1897 Υπογράφεται ελληνοτουρκική συνθήκη ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατ. χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Ολυμπο και τα Καμβούνια Ορη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

1940 Υστερα από την αρχική ιταλική εισβολή, τα ελληνικά στρατεύματα αντεπιτίθενται στην υπό ιταλική κατοχή Αλβανία και καταλαμβάνουν την Κορυτσά.

1942 Μάχη του Στάλινγκραντ: Ο στρατηγός Φρίντριχ Πάουλους στέλνει τηλεγράφημα στον Αδόλφο Χίτλερ λέγοντάς του ότι η 6η Στρατιά είναι περικυκλωμένη.

1943 Διάσκεψη του Καΐρου: Ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Τσιανγκ Κάι Σεκ συναντώνται στο Κάιρο για να συζητήσουν τρόπους για να νικήσουν την Ιαπωνία.

1963 Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται ως ο 36ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

1974 Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παρέχει το καθεστώς του παρατηρητή στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1975 Ο Χουάν Κάρλος ανακηρύσσεται βασιλιάς της Ισπανίας μετά τον θάνατο του Φρανθίσκο Φράνκο.

1986 Ο Μάικ Τάισον από το Μπρούκλιν γίνεται σε ηλικία 20 ετών ο νεαρότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία της πυγμαχίας.

2004 Στην Ουκρανία ξεκινά η Πορτοκαλί Επανάσταση.

2005 Το γερμανικό Κοινοβούλιο εκλέγει την Ανγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελαρίου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.

 

Από το Blogger.