Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου

 Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου

Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

1897 Υπογράφεται ελληνοτουρκική συνθήκη ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατ. χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Ολυμπο και τα Καμβούνια Ορη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

1940 Υστερα από την αρχική ιταλική εισβολή, τα ελληνικά στρατεύματα αντεπιτίθενται στην υπό ιταλική κατοχή Αλβανία και καταλαμβάνουν την Κορυτσά.

1942 Μάχη του Στάλινγκραντ: Ο στρατηγός Φρίντριχ Πάουλους στέλνει τηλεγράφημα στον Αδόλφο Χίτλερ λέγοντάς του ότι η 6η Στρατιά είναι περικυκλωμένη.

1943 Διάσκεψη του Καΐρου: Ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Τσιανγκ Κάι Σεκ συναντώνται στο Κάιρο για να συζητήσουν τρόπους για να νικήσουν την Ιαπωνία.

1963 Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται ως ο 36ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

1974 Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παρέχει το καθεστώς του παρατηρητή στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1975 Ο Χουάν Κάρλος ανακηρύσσεται βασιλιάς της Ισπανίας μετά τον θάνατο του Φρανθίσκο Φράνκο.

1986 Ο Μάικ Τάισον από το Μπρούκλιν γίνεται σε ηλικία 20 ετών ο νεαρότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία της πυγμαχίας.

2004 Στην Ουκρανία ξεκινά η Πορτοκαλί Επανάσταση.

2005 Το γερμανικό Κοινοβούλιο εκλέγει την Ανγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελαρίου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια