Πρόεδρος Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου για κορωνοϊό: «Διαπράττεται προμελετημένη δολοφονία από την κυβέρνηση» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου για κορωνοϊό: «Διαπράττεται προμελετημένη δολοφονία από την κυβέρνηση»

 Τουρκία κορωνοϊός

Τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μέσα στην εβδομάδα, είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα, σύμφωνα με την Şebnem KorurFincancı, πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB).

Οι υγειονομικοί οργανισμοί της χώρας ζητούσαν πιο αυστηρούς περιορισμούς για ένα μήνα, για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, τα στοιχεία του οποίου στην πραγματικότητα, είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που ανακοινώνει επίσημα το Υπουργείο Υγείας, δήλωσε η Korur Financı.

«Τα στοιχεία δεν είναι αυτά που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας κάθε βράδυ», δήλωσε η πρόεδρος του TTB, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί είναι εντελώς ανεπαρκείς. «Τι πρέπει να περιοριστεί; Η κοινωνική κίνηση, οποιοσδήποτε χώρος όπου υπάρχει δημόσια συνύπαρξη, πρέπει να κλείσει ή να περιοριστεί, αλλά γνωρίζουμε ότι ούτε τα εμπορικά κέντρα ούτε οι δημόσιοι χώροι κλείνουν».

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (ο οποίος έχει δεχθεί πολλάκις τα βέλη του Ερντογάν επειδή τολμά και μιλά) είχε ζητήσει να σταματήσει η παραγωγή, εκτός από τις βασικές υπηρεσίες, δήλωσε η πρόεδρος, ζητώντας για αυτήν την περίοδο να είναι τουλάχιστον 14 ημέρες, αλλά ιδανικά μεγαλύτερη. «Η επιστήμη δείχνει ότι η ταχύτητα της επιδημίας μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ σε 28 ημέρες», είπε.

«Προμελετημένη δολοφονία»

Η Korur Fincancı συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία, ιδίως τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί προμελετημένη δολοφονία: «Επειδή είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αποτρέψει τους θανάτους που μπορούν να προληφθούν και να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Μπορούμε πιθανόν να μιλήσουμε για μια προμελετημένη δολοφονία που διαπράχθηκε από την κυβέρνηση».

Οι νέοι περιορισμοί της Τουρκίας περιλαμβάνουν ένα μερικό lockdown τα σαββατοκύριακα που τέθηκε σε ισχύ στις 20 Νοεμβρίου, αλλά η κίνηση θα επιτρέπεται μεταξύ 10 π.μ. έως 8 μ.μ. Έχουν περιορισμένες ώρες τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα εμπορικά κέντρα και τα κομμωτήρια, από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό έφτασε στο υψηλό των 141 την Παρασκευή, ενώ άλλα 5.103 καταγράφηκαν ως νέα κρούσματα.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα το Σάββατο δήλωσε ότι οι περιπτώσεις COVID-19 της χώρας οκταπλασιάστηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών της Τουρκίας την Τετάρτη έφτασε τις 11.820, με 116 άτομα να πεθαίνουν τις τελευταίες 24 ώρες και 4.215 νέα κρούσματα.

Ωστόσο, τα πραγματικά κρούσματα ανέρχονται στις 70.000, είπε η πρόεδρος του TTB, επικαλούμενη δεδομένα που συλλέχθηκαν από το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του TTB Ibrahim Akkurt.

Η Korur Financı αμφισβήτησε επίσης το ρόλο του Επιστημονικού Συμβουλίου κορωνοϊού, όταν ρωτήθηκε για μια παρατήρηση του μέλους του συμβουλίου Tevfik Özlü ότι η ομάδα δεν έλαβε τους πραγματικούς αριθμούς της πανδημίας και αρκέστηκε να εξετάσει τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας που κοινοποιήθηκαν στο κοινό.

«Είναι επιστημονική ανάγκη οι επιστήμονες να είναι ανεξάρτητοι», είπε. «Και εάν τα δεδομένα δεν κοινοποιούνται στο Συμβούλιο, τότε θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου σχετικά με τη λειτουργία του Συμβουλίου Επιστημών», δήλωσε στην ιστοσελίδα Ahval.

Θυμίζουμε ότι όπως αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα κι επισήμως, η Τουρκία δεν αναφέρει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων από τον Απρίλιο και μετά, καθώς, οι ασυμπτωματικοί με θετικά αποτελέσματα εξετάσεων, δεν υπολογίζονται στους επίσημους αριθμούς που ανακοινώνονται.

Ποια είναι η Sebnem Korur Fincanci

Η Dr. Sebnem Korur Fincanci είναι υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας. Το Ίδρυμα ασχολείται με την τεκμηρίωση των περιπτώσεων βασανιστηρίων, την αποκατάσταση των θυμάτων τους και την παροχή νομικής συνδρομής. Εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB) στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Sebnem Korur Fincanci είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ιατροδικαστικών Ιατρών και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των προτύπων αναφοράς των Ηνωμένων Εθνών για τη διερεύνηση και την τεκμηρίωση των περιπτώσεων βασανιστηρίων, του λεγόμενου Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης.

Διεξήγαγε εγκληματολογικές έρευνες, μερικές φορές μυστικές, για να εκθέσει βασανιστήρια σε πολλές χώρες και το 2014 έλαβε το Διεθνές Βραβείο Hrant Dink. Είναι στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν εδώ και χρόνια.

 

Από το Blogger.