Απίστευτη απάτη: 11 άτομα στη Λάρισα έπαιρναν επιδότηση ενοικίου για το ίδιο ακίνητο! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Απίστευτη απάτη: 11 άτομα στη Λάρισα έπαιρναν επιδότηση ενοικίου για το ίδιο ακίνητο!


το… ίδιο σπίτι στη Λάρισα! Η ιδιοκτήτρια, η οποία επί έναν χρόνο δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε πέσει θύμα μιας καλοστημένης κομπίνας, έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε τι γινόταν πίσω από την πλάτη της και υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστων για απάτη.

Η 64χρονη ανακάλυψε κατά τύχη τι συνέβαινε επί 12 μήνες, όταν προσπάθησε να βρει την αιτία ενός λάθους σε κάποιον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Τότε, διαπίστωσε έκπληκτη μέσω του TAXISnet ότι στο σπίτι της εμφανίζονταν έντεκα άγνωστα άτομα ως ενοικιαστές και μάλιστα δήλωναν όλοι τη μίσθωση στην Εφορία! Έτσι, εισέπρατταν επιδότηση ενοικίου, με αποτέλεσμα εν αγνοία της η γυναίκα να φέρεται ότι έβαζε πολλαπλά μισθώματα στην τσέπη της!

Πίσω από το μεγάλο κόλπο φαίνεται ότι βρισκόταν ένα πρόσωπο που είχε υποκλέψει τους κωδικούς του TAXISnet και τους διέθεσε στους έντεκα αγνώστους, που τους χρησιμοποίησαν για να εισπράττουν τα επιδόματα στέγασης που χορηγεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Στην περίπτωση της 64χρονης Λαρισαίας, οι δράστες δήλωσαν μισθωτήρια για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως και τις 20 Αυγούστου φέτος.

Η 64χρονη κατέφυγε στην Ασφάλεια Λάρισας, όπου, σύμφωνα με την «Ελευθερία», κατήγγειλε την απάτη και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν όλοι οι απατεώνες, τόσο αυτός που υπέκλεψε τους κωδικούς της γυναίκας όσο και οι… ενοικιαστές που τους χρησιμοποίησαν για να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

 

Από το Blogger.