Χριστούγεννα εν μέσω κορονοϊού: Μετακινήσεις και εκκλησίες - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα εν μέσω κορονοϊού: Μετακινήσεις και εκκλησίες - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται


Διαφορετικός είναι ο εορτασμός των Χριστουγέννων εφέτος και τα μέτρα είναι αυστηρά προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού. Τα μέτρα επηρεάζουν και τις μετακινήσεις. Έτσι, η μετακίνηση επιτρέπεται ανήμερα των Χριστουγέννων προς συγγενικό σπίτι, όπου ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν είναι εννέα - από δύο οικογένειες συγγενικές. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση απαιτείται να έχει αποσταλεί sms στο 13033 με τον κωδικό "6". Η μετακίνηση επιτρέπεται αυστηρά έως τις 10:00 το βράδυ καθώς από τότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Για να αποχωρήσει κάποιος από το ρεβεγιόν και να επιστρέψει σπίτι του θα πρέπει να ξαναστείλει τον κωδικό "6".

Πόσοι μπορούν να μπουν στο ίδιο αυτοκίνητο

Νεότερη διευκρινιστική οδηγία προς τους αστυνομικούς οι οποίοι διενεργούν τους ελέγχους δόθηκε και σύμφωνα με αυτήν εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι βρίσκονται μέχρι τέσσερα άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, εντός του οχήματος, τότε αυτό δεν θα θεωρείται παράβαση και δεν επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χρονόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 την Πέμπτη τόνισε πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα είναι στο δρόμο για να επιβάλλουν πρόστιμα αλλά για να διευκολύνουν την κυκλοφορία εφόσον παρατηρηθεί κάποιου είδους μαζική μετακίνηση πολιτών. Ζήτησε ταυτόχρονα η χρήση της δυνατότητας μετακίνησης να πραγματοποιηθεί με προσοχή και με τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Παρέμβαση για συναθροίσεις πέραν των 9 ατόμων

Αναφορικά με την ίδια τη συγκέντρωση στο σπίτι, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ο οποίος επιτρέπεται είναι 9. Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί καταγγελία για παραβίαση των ανωτέρω περιοριστικών αριθμών η αστυνομία με την παρουσία εισαγγελέα μπορεί να παρέμβει και να επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.

Μετακίνηση προς την εκκλησία

Όσοι πιστοί θέλουν να πάνε στην εκκλησία θα πρέπει να στείλουν τον κωδικό "6" με sms στο 13033. Σημειώνεται ότι στους ιερούς ναούς επιτρέπεται η είσοδος σε 25 άτομα και 50 στις μητροπόλεις. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας.

 

Από το Blogger.