Ανασκόπηση 2020: Έλληνες καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή το 2020 [εικόνες] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ανασκόπηση 2020: Έλληνες καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή το 2020 [εικόνες]


Σε έναν δύσκολο χρόνο λόγω πανδημίας, το εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα μετρά σημαντικές απώλειες καθώς υπέροχοι άνθρωποι, ηθοποιοί και τραγουδιστές, έφυγαν από τη ζωή αφήνοντας βέβαια μία σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Στις 5 Ιανουαρίου 2020, πέντε μόλις ημέρες μετά τον ερχομό του έτους, η Έρρικα Μπρόγιερ ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων. Σε ηλικία 78 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, η σπουδαία χορεύτρια και τραγουδίστρια (σ.σ η συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία «Η Παριζιάνα» έμεινε αλησμόνητη) βύθισε σε θλίψη τα αγαπημένα της πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο υπήρξαν παντρεμένοι. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό της ήταν η κόρη της, Σάντρα, καρπός του έρωτά της με τον αγαπημένο ηθοποιό.

Ενάμιση μήνα, μόλις μετά, ο αιώνιος έφηβος θα την ακολουθούσε. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Κώστας Βουτσάς άφησε την τελευταία του πνοή στα 88 του χρόνια, με το φανατικό του κοινό και τους δικούς του ανθρώπους να αδυνατούν να το πιστέψουν. Ο μοναδικός κωμικός νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, χωρίς να καταφέρνει να βγει νικητής. Ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με ατάκες που θα μνημονεύουμε πάντα (σ.σ ποιος ξεχνά τα «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;», «Κάτιναα σαλαμάκι», «Φστ μπόινγκ»), κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία και να παραμένει στο μυαλό όλων ακόμη και σήμερα ως ο άνθρωπος με τη μεγάλη καρδιά και το αστείρευτο χιούμορ.

Όταν το ημερολόγιο έδειχνε 23 Αυγούστου 2020, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές και μια φωνή που έχει ταυτιστεί με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας, σιώπησε για πάντα. Ο Γιάννης Πουλόπουλος πέθανε, σε ηλικία 79 ετών, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Γεννημένος στις 29 Ιουνίου του 1941 στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, παρακινημένος από τους φίλους του που τον άκουγαν να τραγουδάει, αλλά και έχοντας ο ίδιος μεγάλη πίστη στις φωνητικές του ικανότητες, πήγαινε στην εταιρεία Columbia, το 1962, κάνοντας προσπάθειες για να πει κάποια τραγούδια που γίνονταν τότε ακροάσεις, ζητώντας να τον ακούσουν, αλλά κανείς δεν του έκλεισε κάποιο ραντεβού. Με επιμονή τα κατάφερε και πριν καν ενηλικιωθεί ο κόσμος θα μαγευόταν από την χαρακτηριστική του χροιά. Η καριέρα που ακολούθησε αξιοζήλευτη και τα τραγούδια που χάρισε στον κόσμο μία τεράστια κληρονομιά.

To 2020 έκλεισε με μία εξίσου σημαντική απώλεια. Η Εύα Κοταμανίδου πέθανε στις 26 Νοεμβρίου, σε ηλικία 84 ετών. H σπουδαία ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου απεβίωσε, με την δυσάρεστη ανακοίνωση να γίνεται από το Facebook του Σπύρου Μπιμπίλα. Με σπουδές στην υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, έγινε γνωστή από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, όπως «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Τοπίο στην ομίχλη» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Επίσης, έχει πολλές εμφανίσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989 εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών με τον Συνασπισμό, και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

 

Από το Blogger.