Μετά το Su-57 και το F-35 η Νότια Κορέα «αποκαλύπτει» το stealth μαχητικό της [pic] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Μετά το Su-57 και το F-35 η Νότια Κορέα «αποκαλύπτει» το stealth μαχητικό της [pic]


Μετά την είσοδο των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 στο «οπλοστάσιο» της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα των αυστραλιανών μαχητικών αεροσκαφών F-35, η Νότια Κορέα αποκάλυψε το δικό της μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς KAI KF-X.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Korea Aerospace Industries (KAI) δημοσίευσε πλάνα μέσα από το εργοστάσιο κατασκευής, το οποίο έχει την κωδική ονομασία KF-X (Korean Fighter eXperimental) και αποτελεί το στοίχημα της Νότιας Κορέας για τις αεροπορικές της δυνάμεις τις επόμενες δεκαετίες, σε μια περιοχή όπου η Κίνα και η Βόρεια Κορέα αποτελούν δυνητικές απειλές.

Η εταιρεία KAI λέει ότι το KF-X είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματά της για την αντικατάσταση των σημερινών μαχητικών αεροσκαφών, με στόχο την εισαγωγή των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς που θα μπορούν να εκτελούν επιτυχώς αποστολές στο μελλοντικό πεδίο επιχειρήσεων.

KAI

Επιπρόσθετα, η Νότια Κορέα έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία και παραγωγή, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τρίτες χώρες, ως προς την προμήθεια και συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η εταιρεία KAI, η κατασκευή του μαχητικού αεροσκάφους KF-X θα έχει ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2021 και η πρώτη δοκιμαστική πτήση έχει προγραμματιστεί να γίνει το 2022, ενώ το πρόγραμμα ανάπτυξης αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Με πληροφορίες από: Defence Blog

 

Από το Blogger.