Μέτωπο με την Ινδία «ανοίγει» ο Ερντογάν - Ξεκινά η μεταφορά μισθοφόρων από την Συρία στο Κασμίρ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Μέτωπο με την Ινδία «ανοίγει» ο Ερντογάν - Ξεκινά η μεταφορά μισθοφόρων από την Συρία στο Κασμίρ


Οι αποστολές των μισθοφόρων της Τουρκίας σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στη βόρεια Αφρική και στον Καύκασο, δείχνουν να μην έχουν τέλος, αφού τώρα ετοιμάζεται να τις κατευθύνει σε νέα σύγκρουση στην ασιατική ήπειρο.

Βέβαια αποτελούν και ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του Ερτογάν που έτσι καταφέρνει να αποκτά ερείσματα σε περιοχές χωρίς να χύνει τουρκικό αίμα. Στην περίπτωση του Κασμίρ μια περιοχή υπό τον έλεγχο της Ινδίας αλλά διεκδικούμενη από το "αδελφό" στην Τουρκία Πακιστάν ανοίγει ίσως μια άλλη εξέλιξη αυτή της πρόσβασης σε πυρηνικό οπλοστάσιο.

Τα όσα αναφέρουν μισθοφόροι που δηλώνουν ότι θα μεταβούν στο Κασμίρ με χρήματα που παρέχουν Τούρκοι, Αζέροι και άλλοι ακραίων ισλαμιστικών κύκλων θέτοντας ουσιαστικά σε αντιπαράθεση την Άγκυρα με την περιφερειακή υπερδύναμη Ινδία μόνο με ένα ισχυρό αντάλλαγμα θα μπορούσαμε να το δούμε, αυτό της πυρηνικής βοήθειας του Πακιστάν προς την Τουρκία.

Εάν ο Τούρκος πρόεδρος έχει εξασφαλίσει ένα τέτοιο αντάλλαγμα ίσως τότε να είναι αυτό που θα τον κάνει να εκτεθεί ακόμα και με την Ινδία. Ειδικά μετά την νίκη που πέτυχε στον Καύκασο που πλέον μαζί με την Λιβύη του εξασφαλίζουν πόρους για να προβεί σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Firat News», επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ένας ηγέτης της προσκείμενης στην Τουρκία ομάδας στη Συρία  «Σουλεϊμάν Σάχ», αποκάλυψε την πρόθεση του να μεταφέρει αριθμό μαχητών από τη  Συρία στην περιοχή του Κασμίρ, για την οποία η Ινδία και το Πακιστάν έχουν πολύχρονη διαμάχη.

Γίνεται φανερό ότι η αποστολή των φιλότουρκων μισθοφόρων στο πλευρό των Πακιστανών,  έρχεται στο πλαίσιο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περιπλέκεται σε ιστορικές και χρόνιες συγκρούσεις που έχουν θρησκευτικό και εθνικό υπόβαθρο, όπως συνέβη μεταξύ της Αρμενίας και του  Αζερμπαϊτζάν στον Καύκασο και τώρα, μεταξύ Ινδίας και του Πακιστάν.

 Πιστεύεται ότι  η  Τουρκία ευελπιστεί στην αμυντική συνεργασία με το Πακιστάν με στόχο την πώληση των προϊόντων της αμυντικής της βιομηχανίας σε πρώτη φάση.

Οι πηγές από το κουρδικό πρακτορείο «Firat» αναφέρουν ότι οι διοικητής της συριακής πολιτοφυλακής, γνωστός ως Αμπού Άμσα, ενημέρωσε τους οπαδούς του, ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στη διαδικασία καταγραφής ονομάτων από διάφορες ομάδες που απαρτίζουν τον λεγόμενο «Εθνικό Στρατό της Συρίας», που είναι πιστός στην Τουρκία, προκειμένου να πολεμήσουν στο Κασμίρ με μηνιαία αμοιβή 2.000 δολάρια ΗΠΑ στον καθένα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μισθοφόροι θα μεταφερθούν από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Τούρκους στη βόρεια Συρία, όπως είναι η Αζάζ, η Άλ Μπάμπ, Αφρίν,  Ιντλίμπ και Τζαράμπλους, στη νέα ζώνη συγκρούσεων στην καρδιά της Ασίας.

Δεν έγινε γνωστό εάν αυτό είναι αίτημα του Πακιστάν ή πρόταση της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Τούρκος ΥΠΑΜ βρισκόταν στο Πακιστάν για την καθέλκυση ενός πολεμικού πλοίου (κορβέτα τύπου Milgem) που έγινε Τούρκους ναυπηγούς στο πλαίσιο συμφωνίας  των δύο κρατών.

Το Νέο Δελχί επέκρινε έντονα την παρέμβαση της Άγκυρας στο ζήτημα του Κασμίρ, θεωρώντας ότι αυτή είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Επίσης, ινδικά δημοσιεύματα και αναφορές πληροφοριών μίλησαν ανοιχτά για την χρηματοδότηση από την Τουρκία εξτρεμιστικών ομάδων στην Ινδία.

Αυτή η δραματική εξέλιξη σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, την πρόθεση του Ερντογάν να επεκτείνει τον κύκλο της αποσταθεροποιητικής του δραστηριότητας στην Κεντρική Ασία, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την ομπρέλα του που επωάζει τα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά κινήματα στην περιοχή.

 

Μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν από έναν χρόνο και λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση κατά των Κούρδων της Συρίας, o Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει: «Κάποια κράτη διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Η Δύση επιμένει ότι δεν πρέπει να αποκτήσουμε τέτοια όπλα. Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ»



 

Από το Blogger.