Πώς θα λειτουργήσουν από τις 11 Ιανουαρίου τα Δικαστήρια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Πώς θα λειτουργήσουν από τις 11 Ιανουαρίου τα Δικαστήρια


Τη διενέργεια περισσότερων δικών για πλημμελήματα και κακουργήματα καθώς και την εκδίκαση όλων των υποθέσεων της εκουσίας διαδικασία α’ και β’ βαθμού, προβλέπει η νέα ΚΥΑ που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου για την λειτουργία των δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα στα Ποινικά Δικαστήρια θα δικάζονται όσες υποθέσεις παραγράφονται έως 31/12/2022 για τα πλημμελήματα (από 31/12/2021 που ισχύει τώρα) και 31/12/2023 για τα κακουργήματα (από 31/12/2022 που ισχύει τώρα).

Κατά τα λοιπά, διατηρείται ο μέγιστος αριθμός των 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, η υποχρέωση τήρησης ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου, καθώς και η δυνατότητα του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου να ρυθμίζει τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στη λειτουργία του.

Για τη λειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων από τη γενική αναστολή θα προβλέπεται η εξαίρεση των υποθέσεων εκουσίας δικαιοδοσίας πρώτου και δεύτερου βαθμού στις οποίες δεν θα εξετάζονται μάρτυρες, καθώς επίσης υποθέσεις που αφορούν ειδικούς νόμους και εκδικάζονται με την διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας. Επιπλέον, θα επιτραπεί η εκδίκαση των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων στις οποίες δεν θα εξετάζονται μάρτυρες.

 

Από το Blogger.