Μενίδι: Τουμπάρουν αυτοκίνητα και κλέβουν καταλύτες [εικόνα] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Μενίδι: Τουμπάρουν αυτοκίνητα και κλέβουν καταλύτες [εικόνα]


Η μάστιγα των Βορείων Προαστίων όπου ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων τα έβρισκαν αναποδογυρισμένα με κλεμμένους καταλύτες ήρθε και στην πόλη των Αχαρνών!

Δεκάδες πλέον είναι τα αυτοκίνητα και στην πόλη των Αχαρνών όπου οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν κατεστραμμένα έξω από τα σπίτια τους με τους καταλύτες να έχουν κάνει φτερά αλλά και την ζημιά να αριθμεί εκατοντάδες ευρώ αναφέρει το parnesnews.gr. 

Στα χνάρια των διαρρηκτών ανά τον κόσμο που κόβουν και κλέβουν σε χρόνο ρεκόρ τους καταλύτες των σταθμευμένων αυτοκινήτων για να τους πουλήσουν σε υψηλές τιμές λόγω των συστατικών που περιέχουν, έχουν τώρα μπει και οργανωμένες συμμορίες στη χώρα μας.

Το θέμα ξεκίνησε από τα Βορεια Προάστια με την ΕΛΑΣ να έχει ήδη συλλάβει κάποια μέλη της σπείρας. Ωστόσο, όπως φαίνεται η «μόδα» ήρθε και στην πόλη μας αφού όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν ιδιοκτήτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δράστες εννοείτε πως είναι παραπάνω από δυο και η δράση τους εστιάζεται σε ΙΧ κυρίως παλαιότερης χρονολογίας.

Μέσα σε λίγα λεπτά τουμπάρουν το ΙΧ-στόχος, κόβουν με πριόνι τον καταλύτη και εξαφανίζονται σαν… κύριοι! Πέρα από την ζημιά που προκαλούν ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα σωματίδια που προκαλούν με το κόψιμο του καταλύτη είναι άκρως επικίνδυνα για τον οργανισμό σε σύγκριση με το κέδρος που τυχόν έχουν από την πώληση τους.

 

Από το Blogger.