Τουρκία: Απορρίπτει το σενάριο αντικατάστασης των F-35 με Ρωσικά Sukhoi-35 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Τουρκία: Απορρίπτει το σενάριο αντικατάστασης των F-35 με Ρωσικά Sukhoi-35


Ο επικεφαλής των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών, Ismail Demir, δήλωσε τη Δευτέρα 11/01/2021 ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να αγοράσει τα ρωσικά μαχητικά Sukhoi-35 στη θέση του αμερικανικού F-35, του οποίου η Ουάσιγκτον σταμάτησε την παράδοση λόγω της απόκτησης από την Άγκυρα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πει επανειλημμένα ότι η Άγκυρα θα λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης ανάλογου εξοπλισμού σε άλλες χώρες, εάν η Ουάσινγκτον αρνηθεί να πουλήσει στην Τουρκία της τελευταίας γενιάς μαχητικά F-35.

«Η απόκτηση μαχητικών Sukhoi 35 από τη Ρωσία είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν έχουμε σχέδιο να αντικαταστήσουμε ένα αεροπλάνο με άλλο. Κύριος στόχος μας είναι το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος. Θα κάνουμε ό, τι είναι απόλυτα συμφέρον για τη χώρα μας», δήλωσε ο Ντεμίρ.

Τον Ιούλιο του 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Άγκυρα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανάπτυξης και κατασκευής του πολλαπλών ρόλων μαχητικού F-35 λόγω της παραλαβής από την Τουρκία της πρώτης παρτίδας συστοιχιών S-400.

Τον Δεκέμβριο, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στον τουρκικό Αμυντικό και Εξοπλιστικό τομέα για την υπόθεση των S-400. Παρ ‘όλα αυτά, η Τουρκία συνεχίζει να κατασκευάζει κάποια εξαρτήματα του μαχητικού F-35.

Πηγή: almasdarnews

 

Από το Blogger.