Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Λιβύη.

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου

Στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος), ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης (GNU), Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με την ομόλογο του Νάιλα αλ-Μανγκούς.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ-Μένφι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία στη Λιβύη.

Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «η επίσκεψη η οποία θα επισφραγίσει και την επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα». Πρόσθεσε πως «η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της να οδηγήσει τη χώρα σε αξιόπιστες και συμπεριληπτικές εκλογές και κατά συνέπεια στην πολιτική ομαλότητα και την ανασυγκρότηση».

 

Από το Blogger.