Πεντάγωνο: Τρομοκράτες του ISIS-K έχουν απελευθερωθεί από τις φυλακές του Αφγανιστάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Πεντάγωνο: Τρομοκράτες του ISIS-K έχουν απελευθερωθεί από τις φυλακές του Αφγανιστάν

Πεντάγωνο: Τρομοκράτες του ISIS-K έχουν απελευθερωθεί από τις φυλακές του Αφγανιστάν

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση συγκλόνισε χθες την Καμπούλ, με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS-K να αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό που στέρησε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.
Χιλιάδες κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος-Κορασάν (ISIS-K, απαγορευμένο στη Ρωσία) απελευθερώθηκαν από δύο αφγανικές φυλακές όταν ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.
«Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό [των κρατουμένων που ελευθερώθηκαν]. Σαφώς, είναι χιλιάδες διότι και οι δύο καταλήφθηκαν από τους Ταλιμπάν και άδειασαν, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω ακριβή αριθμό» είπε ο Κίρμπι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των τρομοκρατών του ISIS-K που ενδέχεται να έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
 
Λίγη ώρα μετά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ισχυρίστηκε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αμερικανικός στρατός έχουν κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον του ISIS-K χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
 
«Μπορώ απλώς να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος και ο στρατός πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα για να επιτεθούν στο ISIS-K», δήλωσε η Ψάκι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου.
Το ISIS-K ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ που σκότωσαν πάνω από 170 ανθρώπους και 13 Αμερικανούς στρατιώτες.
Σημείωση: Οι Ταλιμπάν έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία.

 

Από το Blogger.