ΚΙΝΑΛ: Φουντώνει η μάχη των «6» – Τα μηνύματα των υποψηφίων, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Φουντώνει η μάχη των «6» – Τα μηνύματα των υποψηφίων, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

ΚΙΝΑΛ: Φουντώνει η μάχη των «6» – Τα μηνύματα των υποψηφίων, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Διαφορετικά μηνύματα, στόχοι και στρατηγικές από τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής, την ώρα που το ενδιαφέρον ανεβαίνει και οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν μια εντελώς αμφίρροπη μάχη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναγνωρίζει εμμέσως ότι η δύναμή του δεν βρίσκεται στους κομματικούς μηχανισμούς και ζητάει μαζική συμμετοχή, ελπίζοντας ότι εφόσον κινητοποιήσει μέλη και φίλους και όχι μόνο την οργανωμένη βάση του κόμματος, θα αποκτήσει προβάδισμα. «Η κοινωνία απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς. Αυτή είναι η μάχη στις 5 Δεκεμβρίου. Μαζική συμμετοχή για να πάμε μπροστά. Μάχη μεγάλης συμμετοχής, που σημαίνει τσάκισμα των κομματικών μηχανισμών», είπε χθες στον ΑΝΤ1, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Γ. Παπανδρέου για τη στάση του απέναντι στα debates, λέγοντας: «Θέλω να προσέξετε λίγο τους αριθμούς. Είμαστε πέντε που λέμε “ναι” στον δημόσιο διάλογο και ένας που διστάζει. Επειδή οι πέντε έχουμε στείλει επιστολή προς την ΕΡΤ και είπαμε “ναι”, πιστεύω ότι και ο έκτος θα μεταπειστεί. Η δική μου επιστολή αυτό το νόημα είχε».

Ιστορικό άλμα

«Θα κάνουμε το μεγάλο ιστορικό άλμα να φέρουμε πάλι την παράταξή μας εκεί που της αρμόζει; Ή θα οπισθοδρομήσουμε χάνοντας χρόνο όχι μόνο σε βάρος της παράταξής μας, αλλά και της χώρας; Διότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να τελειώνουμε με τον καχεκτικό και μυωπικό δικομματισμό Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ που καταδυναστεύει την πατρίδα μας από το 2012 και έπειτα. Οσο παραμένει αυτό το δίπολο, άλλο τόσο ζημιώνεται η χώρα, εγκλωβισμένη στις δυνάμεις της συντήρησης και της καθήλωσης», είπε ο Γ. Παπανδρέου από τη Λαμία.

«Ενα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει πολλά λάθη στην πανδημία, στην οικονομία, στο προσφυγικό, αλλά φοβάται να μην ξαναγυρίσει ο Τσίπρας. Να σπάσουμε αυτόν το φόβο και με ένα σύγχρονο κόμμα, με νέα πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας και επάρκειας, να πούμε στο λαό ότι υπάρχει εναλλακτική κι αυτή είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, η Σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο με ασφάλεια», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Καβάλα.

Νέες προοπτικές

«Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσουμε για αρχηγό του κόμματος. Ο,τι κι αν ψηφίσετε, δώστε στο κόμμα προοπτική, να κοιτάξει μπροστά, να μιλήσει για την Ελλάδα που μπορεί. Να μιλήσει για το πώς πρέπει να αλλάξουμε τις παθογένειες που ακόμα και εμείς υπηρετήσαμε. Αν το κάνουμε αυτό και δώσουμε προοπτική στο Κίνημα Αλλαγής, σας διαβεβαιώ ότι θα δώσουμε προοπτική στη χώρα», ήταν το κεντρικό μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου, από την περιοδεία του στην Κρήτη.

«Για να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα του 8% ή από τα όρια της εκλογικής εξαφάνισης (όπως) το 2015, με 4,5% χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και τον προγραμματικό μας λόγο», υπογράμμισε ο Χάρης Καστανίδης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Πιστεύω στην πολιτική που γίνεται από κάτω προς τα πάνω, με πραγματικό ενδιαφέρον και λύσεις για τις αδικίες, τις ανισότητες, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά», είπε σε συνέντευξή του στην «ΕφΣυν» ο Παύλος Χρηστίδης.

Τα ποσοστά

Η τελευταία δημοσκόπηση, αυτή της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», παρουσιάζει ένα εντελώς ρευστό τοπίο και προδιαθέτει για μια εντελώς αμφίρροπη μάχη.

Στο γενικό εκλογικό σώμα που ορίζεται ως τα όρια της «εκλογικής επιρροής» του ΚΙΝ.ΑΛ. και υποθετικά φτάνει στο 45%, προβάδισμα έχει με 25% ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεύτερος με 18% ο Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος με 15% ο Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθoύν ο Παύλος Γερουλάνος με 8%, ο Χάρης Καστανίδης με 6% και ο Παύλος Χρηστίδης με 5%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής δείχνει να κερδίζει με 60%, έναντι 25% του πρώην πρωθυπουργού, ενώ στο δίδυμο Λοβέρδου-Παπανδρέου κερδίζει ο Λοβέρδος με 52%, έναντι 28%. Τέλος, στο δίδυμο Ανδρουλάκη- Λοβέρδου κερδίζει ο πρώτος με 42-40%.

Στο εκλογικό σώμα που δηλώνει ότι θα ψηφίσει Κίνημα Αλλαγής (9,8% στη δημοσκόπηση της Metron), Λοβέρδος και Ανδρουλάκης είναι ισόπαλοι με 26% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 4%. Στον β’ γύρο, εφόσον το δίδυμο είναι Ανδρουλάκης-Παπανδρέου, κερδίζει ο ευρωβoυλευτής με 59-32%. Στο ζευγάρι Λοβέρδου-Παπανδρέου εκλέγεται ο πρώτος με 50-38% ενώ στην περίπτωση που πάνε β’ γύρο Ανδρουλάκης-Λοβέρδος, προκρίνεται ο κ. Ανδρουλάκης με 49-38%.

Στο εκλογικό σώμα που δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 28%, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος με 27%, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23%, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης με 6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5%. Στον β’ γύρο σε αυτό το εκλογικό σώμα, στο δίδυμο Ανδρουλάκης-Παπανδρέου προηγείται ο πρώτος με 55-38%, στο ζευγάρι Ανδρουλάκης-Λοβέρδος επίσης ο ευρωβουλευτής προηγείται με 49-38% ενώ στο δίδυμο Λοβέρδος-Παπανδρέου νικητής εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός με 46%, έναντι 44% του κ. Λοβέρδου.

Ωστόσο, και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις προβάδισμα στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει) έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, που σημαίνει ότι ακόμα και όσοι δηλώνουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν εκτιμούν ότι θα είναι ο νικητής.

 πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR

Από το Blogger.