Η κυβέρνηση «εξοντώνει» οικονομικά τους ανεμβολίαστους: «Πιθανή η αύξηση των rapid test» λέει η Μ.Γκάγκα

Η κυβέρνηση «εξοντώνει» οικονομικά τους ανεμβολίαστους: «Πιθανή η αύξηση των rapid test» λέει η Μ.Γκάγκα

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση. 

Ένα από τα νέα μέτρα πιθανόν να είναι και η αύξηση του αριθμού των rapid test που απαιτούνται για τους ανεμβολίαστους για να πάνε στην εργασία τους. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υποστήριξε ότι είναι πιθανό να απαιτούνται περισσότερα rapid test για να κινηθούν οι ανεμβολίαστοι και παρέπεμψε στις εισηγήσεις της επιτροπής των «ειδικών» που συνεδριάζουν την Τετάρτη.

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να «τσακίσει» οικονομικά τους ανεμβολίαστους για να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν, καθώς εάν χρειάζεται πλέον τρία rapid test (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζεται να πληρώνουν περίπου 120 ευρώ σε τεστ κάθε μήνα! 

Εκτός από την Μ.Γκάγκα και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι είναι στο τραπέζι το lockdown για τους ανεμβολίαστους. 


«Η κυβέρνηση αν χρειαστεί θα πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ.Πλεύρης. 

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία της επίταξης υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς, τονίζοντας πως «σήμερα, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών».

O υπουργός τόνισε πως δίνονται ακόμη ονόματα ιδιωτών γιατρών που εθελοντικά έρχονται στη μάχη του ΕΣΥ.

«Μέσα στην εβδομάδα αν δεν καλυφτούν τα κενά, θα γίνει επίταξη των υπηρεσιών, ωστόσο οι Σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά έχουμε ονόματα που θέλουν να έρθουν εθελοντικά στο σύστημα».

Τα μέτρα που εξετάζονται 

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης εστιάζουν στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ολικό lockdown.

Σε αυτή την περίπτωση ελεύθερη πρόσβαση αναμένεται να έχουν μόνο στα φαρμακεία, ενώ στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτό να απαιτείται rapid test για την είσοδο τους. Παρ’ ότι το θέμα έχει αρκετές δυσκολίες, όπως αναγνωρίζουν και κυβερνητικά στελέχη, θεωρείται βέβαιο ότι εφόσον χρειαστεί το μέτρο θα εφαρμοστεί.

Πρόσβαση φυσικά θα έχουν και στην εργασία τους, τηρώντας τα υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας και τα διαγνωστικά τεστ.

Και οριζόντια μέτρα στο Plan B

Τα μέτρα «ακουμπούν» ήδη και τους εμβολιασμένους, και εφόσον το ΕΣΥ βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, προφανώς θα βρεθούν και οι ίδιοι αντιμέτωποι με μέτρα που θα περιορίζουν κάποιες ελευθερίες τους.

Οριζόντια μέτρα που συζητούνται στους κόλπους της κυβέρνησης και των ειδικών και είναι πιθανό να δρομολογηθούν μέσα στην εβδομάδα είναι:

α) Η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρ’ ότι αναγνωρίζεται είναι δύσκολος ο έλεγχος για την τήρηση του μέτρου.

β) Κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

γ) Υποχρεωτικότητα για την 3η δόση στους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, καθώς θεωρούνται ευάλωτες ηλικιακές ομάδες.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια