Τρόμος από τις συμμορίες ανηλίκων: Ο τρόπος δράσης – Τι αναφέρουν τα θύματά τους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Τρόμος από τις συμμορίες ανηλίκων: Ο τρόπος δράσης – Τι αναφέρουν τα θύματά τους

Τρόμος από τις συμμορίες ανηλίκων: Ο τρόπος δράσης – Τι αναφέρουν τα θύματά τους

Τον τρόμο έχουν σκορπίσει συμμορίες ανηλίκων που κυκλοφορούν στην Αθήνα και συχνάζουν στα στέκια της νεολαίας. Στο στόχαστρό τους συνήθως μπαίνουν όσοι είναι καλοντυμένοι ή κρατούν ένα ακριβό κινητό.

Οι επιθέσεις γίνονται ακόμα και σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. «Βγάζουν το μαχαίρι, σε σταματάνε. Εκεί παγώνεις, γιατί λες: “Εντάξει, τώρα ή δίνω κινητό, ή θα κάτσω να μαχαιρωθώ χωρίς λόγο”», λέει ένας νεαρός, μιλώντας στην κάμερα του ALPHA.

Τα μέλη των συμμοριών κυκλοφορούν στα στέκια των νέων και στοχοποιούν ανυποψίαστους συνομήλικούς τους. Κάποιος καλοντυμένος, ή κάποιος που κρατά ένα καλό κινητό, μπαίνει αμέσως στο στόχαστρό τους. Και αν το θύμα τους αντιδράσει, θα το ξυλοκοπήσουν ανελέητα… «Σε κυκλώνουν 4-5, πάντα να είστε λιγότεροι εσείς, περισσότεροι αυτοί και το πάνε έτσι», λέει ένας νεαρός, σημειώνοντας ότι στη δική του περίπτωση είχαν εξελιχθεί άσχημα τα πράγματα. «Είχε εξελιχθεί πολύ άσχημα, ξύλο στο δρόμο. Είχαμε φάει ξύλο» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αν κάποιο μέλος της συμμορίας χρειάζεται κινητό θα ληστέψει. «Όποιος έχει ανάγκη, να το κάνει. Αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρο πάντα. Να πάρει ένα κινητό» σημειώνει στον ALPHA ένας άλλος νεαρός, λέγοντας ότι πολλές φορές αυτό γίνεται και ως επίδειξη δύναμης.

Σημειώνεται ότι το βράδυ των Χριστουγέννων συμμορία νεαρών δεν δίστασε να τραυματίσει με μαχαίρια και να ληστέψει δύο φίλους, μπροστά στα μάτια πολλών περαστικών, στην πλατεία στο Μπουρνάζι. Τα θύματα της ληστείας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ δύο από τους δράστες συνελήφθησαν.

 

Από το Blogger.