Guangxi 32: Το δεύτερο ελικοπτεροφόρο Type 075 εντάχθηκε στο κινέζικο Πολεμικό Ναυτικό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Guangxi 32: Το δεύτερο ελικοπτεροφόρο Type 075 εντάχθηκε στο κινέζικο Πολεμικό Ναυτικό

Guangxi 32: Το δεύτερο ελικοπτεροφόρο Type 075 εντάχθηκε στο κινέζικο Πολεμικό Ναυτικό

Το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού  στη Κίνα έβαλε στην υπηρεσία του το δεύτερο ελικοπτεροφόρο-αποβατικό πλοίο κλάσης Type 075 LHD (landing helicopter dock), ή κλάσης Yushen όπως το αναφέρει το NATO, με το όνομα «Guangxi 32», τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

Το πλοίο πήρε το όνομα του από μία αυτόνομη επαρχία της Νότιας Κίνας.  Το Guangxi 32 είναι το δεύτερο πλοίο της κατηγορίας και αναμενόταν να ενταχθεί στον κινέζικο στρατό μέχρι το τέλος του 2021. Το πρώτο πλοίο Type 075, το Hainan, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό τον Απρίλιο του ίδιου έτους κατά τη διάρκεια μιας τελετής στη ναυτική βάση στη Sanya, παρουσία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Το Guangxi 32 καθελκύστηκε τον Απρίλιο του 2020 και ξεκίνησε τις δοκιμές του στην θάλασσα τον Δεκέμβριο του 2020. Το ναυπηγείο της Σαγκάης Hudong Zhonghua αναπτύσσει με εντυπωσιακό ρυθμό πλοία, καθώς καθέλκυσε δύο φρεγάτες και ένα αποβατικό πλοίο κλάσης Type 071E την ίδια μέρα.

 

 

Το κινέζικο Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πλοίου το 2011, στην προσπάθεια του να επιδείξει τις ικανότητες του στην «κάθετη» αμφίβια επίθεση, στοχεύοντας ιδιαίτερα την ορεινή περιοχή της Ταϊβάν.

Το Guangxi 32 φαίνεται, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, ένα πλοίο εκτοπίσματος 36.000 τόνων, χωρητικότητας 28 ελικοπτέρων, με πετρελαιοκινητήρα δύναμης από 12.000 kW 16PC2-6B και τεσσάρων αντιπυραυλικών συστημάτων CIWS που περιλαμβάνουν δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς εδάφους – αέρος HQ-10 και δύο H/PJ-11.

Όταν θα είναι πλήρως επιχειρησιακό, το νέο Type 075, Guangxi 32, θα ενισχύσει τις ικανότητες αμφιβίων επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, που μέχρι τώρα βασίζονται στα αποβατικά πλοία Type 071 LPD.

Με πληροφορίες από: Naval News 

Από το Blogger.