Εξήντα παραβιάσεις από τα τουρκικά UAV! - Γιατί είναι καθηλωμένα τα T-6A που θα τα αναχαίτιζαν; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Εξήντα παραβιάσεις από τα τουρκικά UAV! - Γιατί είναι καθηλωμένα τα T-6A που θα τα αναχαίτιζαν;

Exinta paraviaseis apo ta tourkika UAV! - Giati einai kathilomena ta T-6A pou

Σε 60 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου των 10 ν.μ. (τον οποίο βέβαια δεν αναγνωρίζουν οι Τούρκοι) προχώρησαν σήμερα Κυριακή τα δύο τουρκικά UAV Anka τα οποία πετούν στο Αιγαίο από εχθές τη νύχτα.

Ανάμεσα στις 60 παραβιάσει, τέσσερις ήταν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος που κατά τα φαινόμενα ούτε αυτό αναγνωρίζουν οι Τούρκοι.

Το ΓΕΕΘΑ μπορεί να αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι  «τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», αλλά φυσικά το ερώτημα είναι:

Σίγουρα αναγνωριστήκαν και αναχαιτίστηκαν; Και αν ναι πόσες φορές αναχαιτίσαμε τα τουρκικά UAV; Και τρις εξήντα, κάθε φορά που παραβίαζαν τον Εναέριο Χώρο μας;

Και με τι; Σηκώσαμε F-16 ή Mirage 2000 για να αναχαιτίσουμε ένα ελικοφόρο που πετά με 120 κόμβους;

Έτσι για μια ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της αναχαίτισης των τουρκικών UAV με αεροσκάφη T-6A Texan II.

Αλλά με ποια T-6; Τα 25 από τα 45 συνολικά που θα επανέλθουν σε πτητική κατάσταση; Όχι βέβαια, καθώς αυτά χρειάζονται για την εκπαίδευση.

Υπάρχουν όμως και άλλα 20 τα οποία μπορούν να φέρουν οπλισμό αλλά που δεν γνωρίζουμε τίποτα που βρίσκονται και σε τι κατάσταση και που η ΠΑ αρνείται να δώσει κάποια πληροφορία για αυτά. 

 

Από το Blogger.