Η Κίνα απάντησε στις αμερικανικές προκλήσεις στην Ταϊβάν Έστειλε τέσσερα πυρηνικά βομβαρδιστικά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Η Κίνα απάντησε στις αμερικανικές προκλήσεις στην Ταϊβάν Έστειλε τέσσερα πυρηνικά βομβαρδιστικά

 

I Kina apantise stis amerikanikes prokliseis stin Taivan Esteile tessera

Η Κίνα απάντησε στις αμερικανικές προκλήσεις στην Ταϊβάν

Τουλάχιστον 35 μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στον εναέριο χώρο της νήσου ενώ παράλληλα 8 πλοία του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού περιπολούσαν στα ανοιχτά του νησιού

Η Κίνα απάντησε στις αμερικανικές προκλήσεις στην Ταϊβάν, που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν την επίσκεψη της γερουσιαστή Marsha Blackburn στην Ταϊπέι.

Τουλάχιστον 35 μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στον εναέριο χώρο της νήσου ενώ παράλληλα 8 πλοία του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού περιπολούσαν στα ανοιχτά του νησιού.
Σύμφωνα με το Fox News, «η Κίνα έστειλε τέσσερα βομβαρδιστικά, που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά κοντά στην Ταϊβάν το Σάββατο (27/8), μία ημέρα αφότου η Blackburn συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ταϊβάν στην Ταϊπέι».

Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι παρακολουθούσε συνολικά 21 αεροσκάφη και πέντε σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στο νησί.
Αυτό ήταν μέρος του συνεχιζόμενου μηνύματος και των αποτελεσμάτων της επίσκεψης της Nancy Pelosi στις 2 Αυγούστου.
Όσο για τη Blackburn, ηγήθηκε της τέταρτης αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ταϊβάν μόνο για τον μήνα Αύγουστο, δηλώνοντας έντονα ότι η Ουάσιγκτον δεν υποχωρεί ακόμη και μετά τις ημέρες μετά την αμφιλεγόμενη επίσκεψη της Pelosi, η Κίνα ξεκίνησε τις μεγαλύτερες ασκήσεις με ζωντανά πυρά γύρω από την Ταϊβάν στην πρόσφατη ιστορία .

«Ο Xi Jinping δεν με τρομάζει»

«Ο Xi Jinping (Κινέζος πρόεδρος) δεν με τρομάζει» , είπε η Αμερικανίδα αξιωματούχος ενώ αναφερόταν στην Ταϊβάν ως «χώρα» σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen: «Δεν θα υποκύψω ποτέ στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», είπε.
«Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους (Ταϊβανέζους) και στο δικαίωμά τους στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Ο Xi Jinping δεν με τρομάζει».
Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Πεκίνο ότι χρησιμοποίησε την επίσκεψη Pelosi στις αρχές Αυγούστου για να δημιουργήσει μια κρίση.
Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν την ίδια στιγμή δηλώσει ρητά ότι οι ασκήσεις του κινεζικού στρατού ήταν μια «πρόβα» για αναγκαστική επανένωση.

Πηγή www.bankingnews.gr

Από το Blogger.