ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Predator: Εταιρεία που πουλά το λογισμικό των υποκλοπών έχει… 34 πελάτες! – Το μεγάλο ερωτηματικό

 

Predator: Etaireia pou poula to logismiko ton ypoklopon echei… 34 pelates! – To megalo erotimatiko

Μάλιστα, έχει σημασία να επισημάνουμε ότι κατέχει και το νέο αναβαθμισμένο λογισμικό Nova/Helios.

Σε σημαντική αποκάλυψη προχωρά ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής, δημοσιεύοντας σχετικό mail της εταιρείας.

Από την έρευνα του δημοσιογράφου προκύπτει ότι η εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα και πουλά το Predator, έχει 34 πελάτες. Μάλιστα, έχει σημασία να επισημάνουμε ότι κατέχει και το νέο αναβαθμισμένο λογισμικό Nova/Helios.

Παράλληλα, αποκαλύπτει πως η ισραηλινή εταιρεία NSO που έχει κατασκευάσει το παρεμφερές λογισμικό κατασκοπείας «Pegasus» με το οποίο έχουν γίνει παρακολουθήσεις πολιτικών ηγετών στην Ευρώπη –και όχι μόνο- ήδη εμπορεύεται νέο παρόμοιο σύστημα κατασκοπείας με την ονομασία «Οz».

Είναι αποκαλυπτικά τα όσα αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία για την εκτεταμένη ζήτηση και χρήση από κρατικούς φορείς, και όχι μόνο, των λογισμικών παγίδευσης κινητών τηλεφώνων προκύπτουν από ένα νέο εσωτερικό mail –το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής»- μεταξύ ατόμων που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία και των υποψήφιων πελατών τους»!

Από τα παραπάνω στοιχεία, σαφώς και γεννούν ένα μεγάλο ερωτηματικό: Ποιοι είναι αυτοί οι πελάτες που έχουν στην κατοχή τέτοια λογισμικά και ποια είναι η χρήση τους;

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Από το Blogger.