Έσπασε κατεστημένο δεκαετιών: Φιναλίστ για «Μις Αγγλία» διαγωνίζεται για πρώτη φορά χωρίς μακιγιάζ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Έσπασε κατεστημένο δεκαετιών: Φιναλίστ για «Μις Αγγλία» διαγωνίζεται για πρώτη φορά χωρίς μακιγιάζ

 

Espase katestimeno dekaetion: Finalist gia «Mis Anglia» diagonizetai gia

Την παράδοση οι υποψήφιες σε διαγωνισμούς ομορφιάς να προσπαθούν να τονίζουν τη φυσική ομορφιά τους με υποδειγματικό μακιγιάζ, κρύβοντας ενδεχομένως και κάποιες ατέλειες, «έσπασε» μια 20χρονη Αγγλίδα, η πρώτη διαγωνιζόμενη που έλαβε μέρος χωρίς μακιγιάζ στα 94 χρόνια ιστορίας του θεσμού. 

Ο λόγος για την Μελίσα Ραούφ από το Λονδίνο, η οποία δήλωσε πως θέλει να προωθήσει την εσωτερική ομορφιά, αμφισβητώντας παράλληλα τα πρότυπα ομορφιάς που διαιωνίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ στον ημιτελικό της Δευτέρας, η Ραούφ θα διαγωνιστεί τώρα με άλλες 40 συμπατριώτισσές της για τον τίτλο της Μις Αγγλία στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η επιλογή συμμετοχής χωρίς μακιγιάζ υπήρχε ήδη, όμως είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιλέγει να το κάνει.

Η Ραούφ, η οποία αναμένεται και στον τελικό να μη βάλει μακιγιάζ, περιέγραψε την εμπειρία «τρομακτική αλλά εκπληκτική».

Η 20χρονη έσπασε έναν «θεσμό» που κρατούσε σχεδόν έναν αιώνα

«Σημαίνει πολλά για μένα καθώς αισθάνομαι ότι πολλά κορίτσια διαφορετικών ηλικιών φορούν μακιγιάζ επειδή νιώθουν πίεση να το κάνουν. Αν κάποιος είναι χαρούμενος με το δέρμα του, δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να το καλύψει με μακιγιαζ. Οι ατέλειες μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπούν και να αγκαλιάζουν τα ψεγάδια τους, καθώς η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα στην απλότητα», είπε η 20χρονη.

Όπως προσθέτει η ίδια, «ποτέ δεν ένιωθε άνετα» με το δέρμα της, γι' αυτό και άρχισε να φορά μακιγιάζ από μικρή. «Πρόσφατα αποδέχτηκα ότι είμαι όμορφη με το δέρμα μου και γι' αυτό αποφάσισα να διαγωνιστώ χωρίς μακιγιάζ», πρόσθεσε.

Η Ραούφ θα διαγωνιστεί για τον τίτλο της Μις Αγγλία τον Οκτώβριο

Η Ραούφ λαμβάνει μεγάλη στήριξη από νεαρές της ηλικίας της καθώς λένε ότι με την κίνησή αυτή, τις βοηθά να νιώθουν πιο σίγουρες για τον εαυτό τους.

«Θέλω να κάνω όλα τα κορίτσια να αισθάνονται καλά. Θέλω να αφαιρέσω όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Νιώθω ότι όλα τα κορίτσια είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο. Το κάνω αυτό για όλα τα κορίτσια» τόνισε.

Από το Blogger.