Στα ύψη τα ενοίκια φοιτητών στη Θεσσαλονίκη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Στα ύψη τα ενοίκια φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

 

Sta ypsi ta enoikia foititon sti Thessaloniki

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Εφιάλτες στον… μακρύ δρόμο της αναζήτησης κατοικίας βλέπουν όσοι επιχειρούν να κάνουν έρευνα αγοράς για να νοικιάσουν σπίτι πρωτίστως στη Θεσσαλονίκη, με τις τιμές που αντικρίζουν να ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητές τους, ενώ στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας το κόστος κινείται σε πιο… γήινα επίπεδα.


Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση, αλλά παρατηρείται και έλλειψη νέων οικοδομών την τελευταία δεκαετία, και αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη σημειώνουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Πολλοί φοιτητές θα ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή χρονιά τους σε κάποιο από τα περιζήτητα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, στην οποία η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας κυμαίνεται στα 8,5 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


Οι περιοχές της Θεσσαλονίκης με την υψηλότερη ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές – Ευαγγελίστρια, η Τριανδρία, ενώ οι οικονομικότερες είναι η Σταυρούπολη και ο Εύοσμος. Παράλληλα, στον χάρτη μπαίνουν και οι δυτικές περιοχές της πόλης. Η έστω και περιορισμένη τάση προς τα δυτικά ξεκίνησε από πέρυσι, με τις οδούς Μοναστηρίου, Γιαννιτσών αλλά και την περιοχή της Ξηροκρήνης να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ενδιαφερομένων, καθώς οι τιμές για ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα χωρίς έπιπλα κυμαίνονται από 300 έως 350 ευρώ.


Πάντως, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις γονιών αλλά και φοιτητών που προτιμούν τις περιοχές της Χαριλάου, της Τούμπας, αλλά και της Βασιλίσσης Ολγας και της Λεωφόρου Στρατού, καθώς τις θεωρούν πιο «οικογενειακές», με τις τιμές, πάντως, να διαμορφώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις στα 400 έως 450 ευρώ για ένα διαμέρισμα.


Σήμερα, ένα δυάρι 50-65 τ.µ., που αποτελεί τον «πυρήνα» του ενδιαφέροντος των φοιτητών, εκμισθώνεται από 350-600 ευρώ/μήνα κατά μέσον όρο, ενώ σε περιπτώσεις επιπλωμένων και εξοπλισμένων ακινήτων το κόστος ξεπερνά ακόμα και τα 750-800 ευρώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πριν από τρία χρόνια το αντίστοιχο κόστος κινούνταν μεταξύ 250 και 450 ευρώ, και σπανιότερα πάνω από 500 ευρώ.


Πηγή  newsbreak

Από το Blogger.