Πού κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων—Τι ζητούν οι πρατηριούχοι για το επίδομα θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Πού κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων—Τι ζητούν οι πρατηριούχοι για το επίδομα θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης

Pou kymainontai oi times ton kafsimon—Ti zitoun oi pratiriouchoi gia to epidoma

 Για το εάν βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης η διατήρηση της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και  για το εάν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το έκτακτο επίδομα του Δεκεμβρίου 2022  προκειμένου συμπεριληφθούν  σε αυτό περισσότεροι πολίτες, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Κάθε καινούργια δυνατότητα που υπάρχει, θα αξιολογείται προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, απάντησε ο κ. Οικονόμου και επεσήμανε πως ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί τα μέτρα στήριξης που έχουν εξαγγελθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. « Αυτή την ώρα έχουμε μπροστά μας την εκτέλεση και την υλοποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η δυνατότητά μας να παρέχουμε αυτά τα μέτρα δεν συνέβη απλώς, δεν έγινε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα μίας συνολικής  διαχείρισης και μίας προτεραιοποίησης των δυνατοτήτων που έχουμε έτσι ώστε να μπορούμε να δίνουμε τα μέτρα και ταυτόχρονα να διατηρούμε την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να προσελκύει επενδύσεις, να κερδίζει επίπεδα στην αναβάθμιση και αξιολόγησή των διεθνών οίκων, να προσεγγίζει ολοένα και κοντύτερα στην ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία και κατ΄ επέκταση για τους πολίτες, όσο και να ακούγεται μακρινό» σημείωσε μεταξύ άλλων.



Πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής: Τι λέει για το πετρέλαιο κίνησης και το επίδομα θέρμανσης 

Για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και της τιμής πετρελαίου κίνησης μίλησε νωρίτερα στο MEGA ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου. 
Όπως είπε, από τον Αύγουστο και μετά η τιμή της βενζίνης είναι κάτω από τα 2 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης κυμαίνεται γύρω στο 1,90 ευρώ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκτίμησε πως αυτό θα συμπαρασύρει και την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα από την κυβέρνηση επιπρόσθετα μέτρα για τα καύσιμα. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε οποιοδήποτε μέτρο επιδότησης πέραν της οριζόντιάς μείωσης των 25 λεπτών στην τιμή, που πραγματικά ήταν μια “γενναία” κίνηση.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο επίδομα θέρμανσης. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα, με την έναρξη της σεζόν, να εκμεταλλευτεί την συγκυρία κατά την οποία τα καύσιμα παρουσιάζουν μείωση και να προκαταβάλει τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους και κυρίως σε αυτούς της Βόρειας Ελλάδας όπου το κρύο  ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Οι καυστήρες και οι σόμπες  θα αρχίσουν να ανάβουν σιγά -σιγά για να μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο με χαμηλή τιμή, συμπλήρωσε.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος  εκτίμησε ότι,  με τα σημερινά δεδομένα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει με τιμή περίπου στο 1,40 ευρώ/λίτρο.



Από το Blogger.