«Κιβωτός του Κόσμου»: Η κατάθεση «φωτιά» για τον πατήρ Αντώνιο – «Μου κατέβαζε το παντελόνι και…» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

«Κιβωτός του Κόσμου»: Η κατάθεση «φωτιά» για τον πατήρ Αντώνιο – «Μου κατέβαζε το παντελόνι και…»

 

Nees katatheseis «kaine» ton patera Antonio - «Mou katevaze to panteloni kai…»

Τα λόγια του προκαλούν αποτροπιασμό. Οι ανατριχιαστικές περιγραφές του για αυτά που περνούσε σε δομές της «Κιβωτού» κοντά στον πατέρα Αντώνιο καθηλώνουν και οδηγούν τα βήματα των αστυνομικών.


Είναι ο 19χρονος που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου τον περασμένο Νοέμβρη και έφερε σαρωτικές αλλαγές στη ΜΚΟ, ο νεαρός που, όπως λέει, αισθάνεται πλέον απέχθεια για τον άνθρωπο που κάποτε έβλεπε και αισθανόταν σαν δεύτερο πατέρα του.

Κατάθεση «φωτιά»

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε σε αστυνομικούς, περιγράφει τη συστηματική σεξουαλική του κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο, τα δώρα που του έκανε ο 52χρονος και τα εκβιαστικά διλήμματα που βρίσκονταν μπροστά του για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

«Όποτε σηκωνόμουν, ο πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθιά μου.

»Στην αρχή μια φορά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και προς το τέλος, 10 φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου».

Ο 19χρονος τόνισε στους αστυνομικούς πως η συμπεριφορά του ιδρυτή της «Κιβωτού» άλλαζε ανάλογα με τη συμπεριφορά του. Όπως λέει όποτε αντιδρούσε, γινόταν μαζί του σκληρός και όταν τον άφηνε να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του ορέξεις, έδειχνε ευδιάθετος και φιλικός.

«Μια από αυτές τις ημέρες, ενώ μου χάιδευε την πλάτη, έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχό μου και άρχισε να μου τρίβει τα οπίσθια. Εγώ κοκκάλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, όλα είχαν γίνει γύρω μου μαύρα και είχα γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε και το συνέχισε.

»Το ίδιο πράγμα γινόταν 4 με 5 ημέρες συνέχεια, μέχρι που εγώ μια μέρα που πήρα την απόφαση να μην με ξανακουμπήσει, του έδειξα με τη συμπεριφορά μου ότι θέλω να σταματήσει αυτό και τότε αυτός με έδιωξε από το δωμάτιο».

Αμέσως μετά ο 19χρονος έφερε στο μυαλό του τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν την επόμενη μέρα, όταν βρέθηκε απέναντι στον πατέρα Αντώνιο.

«Την επομένη ημέρα η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική, με υποτιμούσε, με έβριζε, με αγριοκοιτούσε και με έστελνε πολλές φορές για πολλές ώρες στην αποθήκη.

»Την επόμενη ημέρα, που κατάφερε να με ακουμπήσει στα οπίσθια μέσα από το παντελόνι, τρίβοντάς τα με τα χέρια του, ήταν καλός μαζί μου. Έκτοτε, όποτε τον απέτρεπα, μου συμπεριφερόταν άσχημα, ενώ όταν τον άφηνα να με ακουμπήσει, όλα ήταν καλά».

Αρνείται τα πάντα

Ο πατέρας Αντώνιος μέσω των δικηγόρων του αρνείται τα πάντα και μιλάει από την πρώτη στιγμή για μια σκευωρία που στήθηκε με στόχο να απομακρυνθεί από την Οργάνωση που ίδρυσε.

«Στην αρχή όλα αυτά γίνονταν στο δωμάτιο του, μετά όμως, όταν ήμασταν μόνοι, είτε στον διάδρομο, είτε στο ασανσέρ, είτε στο γραφείο του, οποιαδήποτε στιγμή έβρισκε ευκαιρία δεν κρατιόταν και έβαζε το χέρι του στα οπίσθιά μου, μέσα στο εσώρουχο. Επίσης με έλεγχε στα πάντα και απαιτούσε να είμαι όπως ήθελε, δηλαδή αξύριστος και ακούρευτος, ήλεγχε ακόμη και το πόσο έτρωγα».

Ο 19χρονος είπε μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς πως ο πατέρας Αντώνιος του έκανε κατά καιρούς ακριβά δώρα που έφταναν ακόμα και τα 800 ευρώ και του υπενθύμιζε με νόημα πως ο ίδιος είχε φροντίσει τόσο για να έχει σπίτι η μητέρα του, όσο και για να βρει δουλειά ο αδερφός του.

«Διαρκώς μου υπενθύμιζε ότι η μαμά μου έχει σπίτι και παίρνει επίδομα και ο αδελφός μου έχει δουλειά, επειδή εγώ ήμουν φιλότιμος και ήμουν δίπλα στην ‘Κιβωτό’. Τότε κατάλαβα ότι αυτό ήταν απειλή».

Ο 19χρονος αποφάσισε να φύγει από τη δομή της «Κιβωτού» χωρίς να πάρει τα πράγματά του. Δεν επέστρεψε καθώς, όπως είπε στους αστυνομικούς, φοβόταν ότι θα τον έκλειναν στη δομή της Καλαμάτας για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου που τον κατέστρεψε και ελπίζει να συνεχιστεί η έρευνα για ξεσκεπαστεί όλη η αλήθεια.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 30 μάρτυρες, με τον πατέρα Αντώνιο να έχει κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Από το Blogger.