«Βόμβα» από Γερμανία: Στέλνει τεθωρακισμένα Marder στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ στέλνουν 50 ΤΟΜΑ Bradley - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

«Βόμβα» από Γερμανία: Στέλνει τεθωρακισμένα Marder στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ στέλνουν 50 ΤΟΜΑ Bradley

 

«Vomva» apo Germania: Stelnei tethorakismena Marder stin Oukrania

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία θα στείλουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης: Bradley από τις ΗΠΑ και Marder από τη Γερμανία.

Το Βερολίνο θα παραδώσει επίσης στο Κίεβο μια συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, μετά την αντίστοιχη προσφορά της Ουάσινγκτον τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως ΗΠΑ και Γερμανία θα καλωσορίζουν «επιπλέον δωρεές συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και οχημάτων μάχης» από συμμάχους.

Yπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει παραδώσει τα TOMA Marder στην Ελλάδα, σε ένα πρόγραμμα κυκλικής ανταλλαγής, όπου η Αθήνα έδωσε στο Κίεβο τα σοβιετικής κατασκευής BMP-1.

Οι ΗΠΑ στέλνουν 50 ΤΟΜΑ Bradley

Ένα νέο πακέτο όπλων των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα περιλαμβάνει περίπου 50 τεθωρακισμένα άρματα μάχης Bradley, δήλωσαν σήμερα Πέμπτη δύο αμερικανοί αξιωματούχοι, με έναν να υποστήριζει ότι το πακέτο θα αξίζει περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η αποστολή οχημάτων μάχης Bradley, βασικό στοιχείο του αμερικανικού στρατού, στην Ουκρανία θεωρείται ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της εισβολής της Ρωσίας. Το τελευταίο πακέτο ασφαλείας για την Ουκρανία αναμένεται να παρουσιαστεί την Παρασκευή, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

 

 

Από το πακέτο περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια προήλθαν από τη Χρηματοδότηση Εξωτερικών Στρατιωτικών για να βοηθήσουν την Ουκρανία να προμηθευτεί όπλα, είπε ένας αξιωματούχος. Το υπόλοιπο των κεφαλαίων προήλθε από την Προεδρική Αρχή Απορρόφησης (PDA) για την Ουκρανία, η οποία επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να μεταφέρουν αμυντικά αντικείμενα όπως Humvees, φορτηγά και πυρομαχικά από αποθέματα γρήγορα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου ως απάντηση σε έκτακτη ανάγκη.

Το τεθωρακισμένο όχημα Bradley, εξοπλισμένο με ένα ισχυρό όπλο, το οποίο κατασκευάζεται από την BAE Systems Plc, έχει χρησιμοποιηθεί ως βασικό στοιχείο από τον στρατό των ΗΠΑ για τη μεταφορά στρατευμάτων στα πεδία μάχης από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Ο αμερικανικός Στρατός έχει χιλιάδες Bradley, που θα μπορούσαν να δώσουν στους Ουκρανούς περισσότερη δύναμη πυρός στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, οι Ουκρανοί αιτούνται εδώ και καιρό την αποστολή των ισχυρών τανκς Abrams.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Από το Blogger.