Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν θα πιέσει τον Γερμανό ομόλογό του, Πιστόριους, για τα Leopard - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν θα πιέσει τον Γερμανό ομόλογό του, Πιστόριους, για τα Leopard

 

O amerikanos ypourgos Amynas Loint Ostin tha piesei ton Germano

Αμερικανός ΥΠΑΜ: Θα πιέσει τον Πιστόριους να επιτρέψει την αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης στο Κίεβο

Η Γερμανία θα επιτρέψει την παράδοση γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει να απωθήσει τη ρωσική εισβολή, αν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν να στείλουν αμερικανικά άρματα μάχης στην εμπόλεμη χώρα, είχε επισημάνει γερμανική κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Ωστόσο αμερικανοί αξιωματούχοι δημοσίως και ιδιωτικά επιμένουν ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία προς το παρόν, επικαλούμενοι προβλήματα συντήρησης και εκπαίδευσης.

«Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θα ασκήσει πίεση στους Γερμανούς για το θέμα», επεσήμανε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι λογικό να δοθούν στην Ουκρανία Leopard καθώς πολλές χώρες ήδη τα διαθέτουν και είναι πρόθυμες να τα στείλουν άμεσα στο Κίεβο.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει βοήθεια ύψους 24 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, με άλλο Αμερικανό αξιωματούχο να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόκειται να εγκρίνει ένα νέο πακέτο βοήθειας, αξίας μεγαλύτερης των 2 δισεκ. δολαρίων.

Το πακέτο, το οποίο ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και αύριο, Παρασκευή, κατά τη σύνοδο των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία στην αμερικανική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, είναι πιθανό να περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα Stryker, αλλά όχι άρματα μάχης M1 Abrams.

Ο Κόλιν Κολ, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για τη στρατηγική, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο δεν προτίθεται να στείλει αυτού του είδους άρματα μάχης στην Ουκρανία.

«Το Abrams είναι οπλικό σύστημα ιδιαίτερα περίπλοκο. Είναι ακριβό, απαιτεί δύσκολη εκπαίδευση, έχει κινητήρα τζετ. Πιστεύω πως καταναλώνει 11 λίτρα κηροζίνης το χιλιόμετρο», εξήγησε ο Καλ.

Κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν ζητήσει από τη Γερμανία να επιτρέψει τη μεταφορά Leopard στην Ουκρανία. Οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού γερμανικής κατασκευής πρέπει να εγκριθεί πρώτα από το Βερολίνο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πείσουν τη Γερμανία να επιτρέψει τη μεταφορά αυτών των αρμάτων μάχης. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα κάνουμε προόδους σε αυτό το θέμα ως το τέλος της εβδομάδας», επεσήμανε αξιωματούχος.

Πηγή Άρθρου: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

Από το Blogger.