Ιράν: Απογείωσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να αναχαιτίσει P-8 «χώρας εκτός της περιοχής» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Ιράν: Απογείωσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να αναχαιτίσει P-8 «χώρας εκτός της περιοχής»

Iran: Apogeiose mi epandromeno aeroskafos gia na anachaitisei P-8

 Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν απογείωσαν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να απωθήσει κατασκοπευτικό αεροσκάφος το οποίο προσπαθούσε να πλησιάσει περισσότερο τον τομέα όπου διεξάγονται γυμνάσια στις ακτές του Κόλπου, μετέδωσε χθες Σάββατο το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα ανήκε το αεροσκάφος αναγνώρισης. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν κατά καιρούς ανακοινώνουν αναχαιτίσεις ιδίως τέτοιων αεροσκαφών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρέπεμψε τα ερωτήματα για το συμβάν στο Πεντάγωνο.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

Το Ιράν άρχισε την Παρασκευή τα ευρείας κλίμακας χερσαία, ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια που διεξάγει σε ετήσια βάση κοντά στο στρατηγικής σημασίας Στενό του Ορμούζ.

«Κατά τη διάρκεια των γυμνασίων, επανδρωμένο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών P-8 που ανήκει σε δυνάμεις χώρας εκτός της περιοχής προσπάθησε να κατέβει σε χαμηλότερο ύψος με σκοπό να συλλέξει πιο ακριβείς πληροφορίες από τα πεδία ασκήσεων, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει» μετά την απογείωση τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου Karrar, σύμφωνα με το FARS.

Το P-8 είναι η στρατιωτική εκδοχή του Boeing 737-800.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το Blogger.