«Ποδαρικό» Ακάρ με νέες απειλές και «στοχοποίηση» του Καστελλόριζου [vid] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

«Ποδαρικό» Ακάρ με νέες απειλές και «στοχοποίηση» του Καστελλόριζου [vid]

«Podariko» Akar me nees apeiles kai «stochopoiisi» tou

 «Πολύ δουλειά» έκανε την τελευταία μέρα του χρόνου ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Κι αφού «μπήκε στον κόπο», δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας, «στοχοποιώντας» το Καστελλόριζο, που ούτε ή άλλως χαλάει τα σχέδια της Άγκυρας περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ «πέρασε την τελευταία μέρα του χρόνου εργαζόμενος σκληρά με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Ercüment Tatlıoğlu και τον Διοικητή Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Atilla Gülan».

Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο Ακάρ διεξήγαγε επιθεωρήσεις στην Αεροπορική Βάση του Ντιγιάρμπακιρ, συμμετείχε στην πτήση αποστολής του αεροπλάνου ελέγχου εναέριας προειδοποίησης «Dogu»… και πραγματοποίησε εναέριες επιθεωρήσεις των δραστηριοτήτων χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων μονάδων.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης αποστολής που διήρκεσε περίπου 3 ώρες με το αεροσκάφος HİK, το οποίο κατά το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας περιγράφεται ως «Το μάτι της Τουρκίας στον ουρανό», ο υπουργός Ακάρ έλαβε πληροφορίες μέσω ασυρμάτου από την Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και τους κυβερνήτες των πλοίων που βρίσκονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χουλουσί Ακάρ κατά τις δραστηριότητές του αυτές δεν «ξέχασε» την Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε ότι απευθύνει ψευδείς κατηγορίες κατά της Τουρκίας περί «επεκτατικότητας και αναθεωρητισμού» για να καλύψει (σσ η Ελλάδα) τα δικά της λάθη.

«Αυτά είναι απλώς πράγματα που λέγονται από τους Έλληνες για να μπερδέψουν τους ανθρώπους στη διεθνή σκηνή. Η πολιτική του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη: είναι το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και τα δικαιώματα τα δικά μας και των αδελφών (Τουρκο-)Κυπρίων… Θέλουν ναυτική δικαιοδοσία 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων (σσ για το Καστελλόριζο), εξοπλίζουν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας με επαγρύπνηση, μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι σήμερα κανένα τετελεσμένο γεγονός, ούτε θα το πράξουμε. Ο λάθος υπολογισμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα», σημείωσε ο Ακάρ.


 Πηγή/Φωτο: msb.gov.tr

Από το Blogger.