Τουρκία: Ζωντανή ανασύρθηκε μια 10χρονη μέσα από τα συντρίμμια μετά από 183 ώρες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Ζωντανή ανασύρθηκε μια 10χρονη μέσα από τα συντρίμμια μετά από 183 ώρες

 

Tourkia: Zontani anasyrthike mia 10chroni mesa apo ta syntrimmia meta apo 183 ores

Δεν χάνουν ελπίδα τα σωστικά συνεργεία σε Συρία και Τουρκία και συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες με αμείωτους ρυθμούς, μέσα στα συντρίμμια. Έτσι, ακόμη δύο «θαύματα» συνέβησαν πριν από λίγες ώρες, αφού οκτώ ημέρες μετά τον φονικό σεισμό δύο παιδιά βγήκαν ζωντανά από τα χαλάσματα.

Η 10χρονη Auca Cebni απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια ενός 11όροφου κτηρίου, μετά από 185 ώρες δίχως φαγητό και νερό, στο Καχραμάνμαρας και άπαντες ξέσπασαν σε χειροκρότημα. Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, η Ayca είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

 

Αργότερα και ο 17χρονος Muhammed Enes σώθηκε έπειτα από 197 ώρες στα συντρίμμια, όπως και ακόμη ένας άνδρας, όπως μετέδωσε το CNN Turk. Όταν ρωτήθηκε από τους διασώστες αν είναι καλά, ο ανήλικος απάντησε «ναι, είμαι καλά».

Από την πλευρά του, το Anadolu εξήγησε πως πρόκειται για δύο αδέρφια.

 

Παράλληλα, συγγενείς των αγνοουμένων αρνούνται πεισματικά να φύγουν από τα συντρίμμια. Περιμένουν ένα ακόμα «θαύμα», ωστόσο, πλέον είναι θέμα χρόνου η κήρυξη -επισήμως- της ολοκλήρωσης των επιχειρήσεων διάσωσης. Ακολούθως, ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την επόμενη ημέρα των πληγεισών περιοχών.

Κατά το Τουρκικό Κέντρο Συντονισμού Έκτακτης Ανάγκης SAKOM, οι θάνατοι ξεπέρασαν χθες τους 31.643, πλησιάζοντας τον αριθμό των 32.962 πολιτών, οι οποίοι είχαν χαθεί στο φονικό σεισμό του 1939, με αρκετούς Τούρκους πολίτες να εγκαλούν δημοσίως πλέον την κυβέρνηση για έλλειψη κατάλληλης αντισεισμικής προστασίας.

«Κόβουν» την ανάσα βίντεο από τις πληγείσες περιοχές

Την ίδια ώρα, νέα βίντεο και φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν το μέγεθος του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και προκαλούν δέος. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο από την πόλη Αντιγιαμάν, όπου φαίνεται ένα κτήριο να έχει σηκωθεί κυριολεκτικά στον αέρα και να έχει καταπλακώσει αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα δίπλα του. Ως από θαύμα η πολυκατοικία φαίνεται να στέκεται ακόμα.

Από το Blogger.