Προς τιμήν της Ελλάδας Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο Ντουμπάι αποφάσισαν να «ντύσουν» στα γαλανόλευκο το επιβλητικό Μπουρτζ Χαλίφα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Προς τιμήν της Ελλάδας Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο Ντουμπάι αποφάσισαν να «ντύσουν» στα γαλανόλευκο το επιβλητικό Μπουρτζ Χαλίφα

 

Pros timin tis Elladas Gia ton eortasmo tis ethnikis epeteiou tis 25is Martiou,

Προς τιμήν της Ελλάδας και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στο Ντουμπάι αποφάσισαν να «ντύσουν» στα γαλανόλευκο το επιβλητικό Μπουρτζ Χαλίφα, τον πιο ψηλό ουρανοξύστη του πλανήτη!

Ειδικότερα, ειδικά λέιζερ φωταγώγησαν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας τον επιβλητικό ουρανοξύστη που δεσπόζει στο Ντουμπάι, με την ελληνική πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι να ευχαριστεί τις εταιρείες Emaar Dubai και ADNOC Group, στις οποίες ανήκει το εν λόγω κτίριο, για την τιμή που έκαναν στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου.

 «Ευχαριστούμε το Burj Khalifa και τις Emaar Dubai και ADNOC Group που φωταγώγησαν το κτίριό τους με την ελληνική σημαία με την ευκαιρία της επετείου της ημέρας ανεξαρτησίας της Ελλάδας», έγραψε στο Τwitter εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας.

 

Tην Ελλάδα, όμως, τίμησαν ανήμερα 25ης Μαρτίου και άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, «βάφοντας» στα γαλανόλευκα κτίριά τους, όπως, για παράδειγμα, το Τορίνο, όπου «έντυσαν» στα γαλανόλευκα το μνημείο – σύμβολο Μόλε Αντονελιάνα, στο οποίο, μάλιστα, προβαλλόταν και το σύνθημα της Επανάστασης του 1821 «Ελευθερία ή θάνατος».

Το Μπουρτζ Χαλίφα γνωστό και ως «Μπουρτζ Ντουμπάι», είναι ουρανοξύστης στο κέντρο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτει 160 ορόφους και αποτελεί το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο με ύψος 827 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2009, ενώ άρχισε να χρησιμοποιείται στις 5 Ιανουαρίου του 2010.

Από το Blogger.