Νορβηγία: Ποσότητα-ρεκόρ κοκαΐνης κατασχέθηκε στο Όσλο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Νορβηγία: Ποσότητα-ρεκόρ κοκαΐνης κατασχέθηκε στο Όσλο

Norvigia: Posotita-rekor kokainis kataschethike sto Oslo

 Την κατάσχεση περίπου 800 κιλών κοκαΐνης σε φορτίο με φρούτα στο Όσλο ανακοίνωσε την Πέμπτη η νορβηγική αστυνομία.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ στη Νορβηγία», τόνισε η αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο Γκρέτε Λιν Μέτλιντ, σε συνέντευξη Τύπου. Συμπλήρωσε ότι οι έμποροι ναρκωτικών εκτιμάται πως θα κέρδιζαν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (σ.σ. δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) από την πώληση των ναρκωτικών.

Η επιχείρηση της νορβηγικής αστυνομίας που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση της κοκαΐνης, έγινε αυτήν την εβδομάδα σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία της πρωτεύουσας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Γκρέτε Λιν Μέτλιντ είπε ότι, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η κοκαΐνη δεν προοριζόταν για την «αγορά» της Νορβηγίας, μιας χώρας με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πριν από λίγες ημέρες, Γερμανοί τελωνειακοί και αστυνομικοί είχαν κατασχέσει στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου σχεδόν 1.200 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη σε φορτίο με μπανάνες από τη Λατινική Αμερική. Ενημέρωσαν τότε τους Νορβηγούς ομολόγους τους ότι από την έρευνα προέκυψε πως ένα ανάλογο φορτίο είχε σταλεί στη χώρα τους. Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο Όσλο είναι διπλάσια εκείνης που έχουν κατασχέσει αθροιστικά οι νορβηγικές αρχές την τελευταία πενταετία.

Από το Blogger.