Ο Πεσκόφ έστειλε το γιο του να πολεμήσει στην Ουκρανία με την Wagner! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ο Πεσκόφ έστειλε το γιο του να πολεμήσει στην Ουκρανία με την Wagner!

O Peskof esteile to gio tou na polemisei stin Oukrania

 Στην πρωτοφανή αποκάλυψη ότι ο γιος του εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, Νικολάι βρέθηκε στα χαρακώματα στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά στο πλευρό της Ουκρανίας, με τις δυνάμεις της Wagner, προχώρησε ο ιδρυτής της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο Πεσκόφ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επικοινώνησε μαζί του για να συζητήσουν τη στρατολόγηση του γιου του. Ο επικεφαλής της Wagner είπε ότι συμβούλευσε τον Πεσκόφ να μην στείλει τον γιο του στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις – τις οποίες έχει επανειλημμένως επικρίνει για φτωχό εξοπλισμό, ανεπαρκή εκπαίδευση και κακή καθοδήγηση από τα ανώτερα κλιμάκια.

Ο Νικολάι Πεσκόφ – ο οποίος έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Βρετανία και είναι επίσης γνωστός ως Νικολάι Τσόουλς – δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι υπηρέτησε επειδή το θεώρησε καθήκον του. Η εφημερίδα, που δημοσιεύει φωτογραφία του 33χρονου με στρατιωτική στολή, αναφέρει ότι ο Νικολάι Πεσκόφ παρασημοφορήθηκε.

Ορισμένοι αμφισβητούν πάντως την είδηση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι ο γιος του Πεσκόφ υπηρέτησε με ψευδώνυμο, σε μονάδα πυροβολικού στην επαρχία Λουχάνσκ, κατόπιν εκπαίδευσης τριών εβδομάδων. Εξήρε μάλιστα τις υπηρεσίες του, χαρακτηρίζοντάς τις «υποδειγματικές».

Ως επί το πλείστον, οι γόνοι της ρωσικής ελίτ αποφεύγουν την ανάπτυξή τους στο πεδίο των μαχών, είπε ο Πριγκόζιν. «Τους κρύβουν οι γονείς τους», είπε ο 61χρονος επικεφαλής της Wagner. Γιοι διασήμων εγγράφονται σε πανεπιστήμια, παίρνοντας αναβολή στράτευσης, όταν παιδιά εργατών πεθαίνουν στον πόλεμο, συμπλήρωσε.

Ο Πριγκόζιν δεν παρείχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο γιος του Ντμίτρι Πεσκόφ πολέμησε στην Ουκρανία. Όπως και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Νικολάι Πεσκόφ υπόκειται σε κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αντίδραση από τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δεν αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων, παρότι η είδηση αναμεταδίδεται σε κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, ο Πεσκόφ είχε προσπαθήσει αρχικά να μεταπείσει τον γιο του, όταν έμαθε ότι ήθελε να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, η ανάπτυξη του Νικολάι Πεσκόφ στην Ουκρανία έγινε υπό άκρα μυστικότητα και ακόμη και οι συμπολεμιστές του στην Wagner δεν γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα. «Μόνον εγώ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατολογίας το γνωρίζαμε», είπε ο Πριγκόζιν. «Επέδειξε θάρρος και ηρωισμό, όπως όλοι οι άλλοι», υπογράμμισε για τον 33χρονο.

Ο επικεφαλής της Wagner ανέφερε πως επί του παρόντος ο γιος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου έχει λάβει άδεια, ύστερα από έξι μήνες υπηρεσίας.

Από το Blogger.