Εργάτες κρέμασαν μαύρα πανιά στο υπουργείο Ναυτιλίας – Είχαν προειδοποιήσει για ατύχημα πριν 15 μέρες! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Εργάτες κρέμασαν μαύρα πανιά στο υπουργείο Ναυτιλίας – Είχαν προειδοποιήσει για ατύχημα πριν 15 μέρες!

Ergates kremasan mavra pania sto ypourgeio Naftilias – Eichan proeidopoiisei Πλήθος απεργών εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος  συγκεντρώθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον τραγικό χαμό του 47χρονου χειριστή γερανού, που άφησε την τελευταία του πνοή όταν καταπλακώθηκε από προπέλα, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν νωρίτερα στο υπουργείο Ναυτιλίας όπου επικράτησε ένταση όταν οι φύλακες δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στον χώρο. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν τελικά στο προαύλιο και έπειτα κρέμασαν μαύρα πανιά από τα παράθυρα του υπουργείου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το  902.gr.


«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» φώναζαν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, με απόφασή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας προχωρά αύριο, Τετάρτη, σε νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για «ατύχημα»

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 Μαΐου 2023, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών είχαν προειδοποιήσει για πιθανό ατύχημα στα ναυπηγεία

Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι ζούνε την «πίεση για παραπάνω δουλειά, για πιο γρήγορη παράδοση κάθε πλοίου» που «οδηγεί καθημερινά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ατυχήματα στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία, κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ένα ή περισσότερα τραγικά γεγονότα».

Επιπλέον, κατήγγειλαν την απουσία ελέγχων για την την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς «η κυβέρνηση, συνεχίζοντας σταθερά τον δρόμο των προηγούμενων, έχει στην ουσία καταργήσει κάθε έλεγχο στους χώρους δουλειάς, απαξιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που ελέγχουν την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αφήνοντας την εργοδοσία να θησαυρίζει ανενόχλητη».

Από το Blogger.