Με αέρα νίκης ο Ερντογάν μετά την στήριξη Ογάν – «Χαϊδεύει» το δεξιό ακροατήριο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Με αέρα νίκης ο Ερντογάν μετά την στήριξη Ογάν – «Χαϊδεύει» το δεξιό ακροατήριο

 

Me aera nikis o Erntogan meta tin stirixi Ogan – «Chaidevei» to dexio akroatirio

Με εθνικιστικές «κορώνες» και δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου προχωρά η Τουρκία στην τελική ευθεία προς τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Ερντογάν ποντάρει στην προβολή της αμυντικής βιομηχανίας, στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και στις βολές εναντίον της Δύσης.

«Δε μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και πετάξαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία. Με τα βήματα που κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε ‘καλωσορίσατε;’».

Περιοδεία στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ο Τούρκος πρόεδρος εντείνει την προσπάθειά του να προσελκύσει ψηφοφόρους με περιοδεία στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Δε θα σας αφήσουμε ποτέ μόνους. Θα εργαστούμε ακατάπαυστα και ακούραστα, μέρα και νύχτα, μέχρι να εκπληρώσουμε τη μία μετά την άλλη τις υποσχέσεις που σας έχουμε δώσει».

Ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε ψεύτικο βίντεο που έδειχνε τον ίδιο να τραγουδά παράλληλα με τον στρατιωτικό διοικητή του PKK, για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους.

«Κάποιος που διαπράττει απάτη, δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος. Αν η πολιτική δεν βασίζεται στα ήθη, έχουμε πρόβλημα».

Φοβάται απόπειρα εναντίον του

Ερωτηματικά για το πόσο ασφαλής αισθάνεται ο Ερντογάν προκαλεί βίντεο που τον δείχνει τον δείχνει να μην παίρνει το ποτήρι με νερό που του προσφέρει ο επικεφαλής της ασφάλειάς του.

Ο Τούρκος πρόεδρος το παίρνει στα χέρια του μόνο όταν του το δίνει ο γιος του Μπιλάλ.

Πιστός στην προεκλογική στρατηγική του, ο Τούρκος πρόεδρος καταγράφηκε και πάλι να δίνει χρήματα σε ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο φίλησε το χέρι του για να τον ευχαριστήσει.

Με «αέρα» νικητή στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Ερντογάν

Ο Σινάν Ογάν δήλωσε την στήριξή του στον Ερντογάν ενώ ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκης», ο οποίος ήταν εταίρος του Σινάν Ογάν στις προηγούμενες εκλογές, ανακοίνωσε πως ενδέχεται να υποστηρίξει τον Κιλιτντάρογλου.

Με τη βεβαιότητα του νικητή προσεγγίζει τις επαναληπτικές εκλογές για την προεδρία ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος φροντίζει στις τοποθετήσεις του λίγες μέρες πριν τις κάλπες να επιδεικνύει αυτό που θεωρεί ότι είναι το ισχυρό του χαρτί- δηλαδή την απαγκίστρωση της Τουρκίας από τα δυτικά κέντρα αποφάσεων.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, όλα δείχνουν πως ο Ερντογάν υπάρχει περίπτωση να φτάσει ακόμα και το 50%.Από το Blogger.