ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Όλα έγιναν μέσα σε 20 ημέρες Οι λόγοι της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας των «Σπαρτιατών»

Ola eginan mesa se 20 imeres Oi logoi tis megalis eklogikis epitychias ton «Spartiaton»

 

Πολύ μεγάλη είναι η επιτυχία του εθνικού κόμματος «Σπαρτιάτες» που συγκέντρωσε 241.631 ψήφους και με ποσοστό 4,64% εισήλθε στην Βουλή την στιγμή μάλιστα που στις πρώτες εκλογές του Μαΐου δεν είχε καν συμμετάσχει.

  • Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κόμμα που δημιουργήθηκε μέσα σε λίγες μέρες και έλαβε την στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη περίπου 20 μέρες πριν τις εκλογές και κατόρθωσε να λάβει ένα πολύ αξιόλογο ποσοστό που του επέτρεψε να εισέλθει στη Βουλή.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που συνέβαλαν στην επιτυχία του κόμματος.

Αρκετοί ψηφοφόροι με εθνικές τάσεις θεώρησαν πως από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία είχε εξασφαλίσει την αυτοδυναμία θα χρειάζονταν να υπάρχει απέναντι της ένα εθνικό κόμμα το οποίο θα της ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτή την περίοδο ότι υπάρχει μεγάλη άνοδος των εθνικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη που σημαίνει ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Στην Ιταλία και στην Γαλλία Meloni και Le Pen κυριαρχούν.

 

  • Στην Ισπανία το Vox είναι τρίτο κόμμα, το εθνικό κόμμα στην Πορτογαλία έχει εκτιναχθεί στο 12%, στην Ουγγαρία είναι κυβέρνηση, στην Γερμανία το AfD είναι δεύτερο κόμμα, στην Αυστρία πρώτο κόμμα.

Ο σημαντικότερος λόγος όμως για τον οποίο οι Σπαρτιάτες έγιναν κοινοβουλευτικό κόμμα, ήταν η αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης και του Αρείου Πάγου να κόψουν το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές του Μαΐου, ενώ έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως και δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και αρκετοί οι ψηφοφόροι θεώρησαν ότι έτσι μπορούν να κοντράρουν αυτήν την πολιτική αδικία.

Από το Blogger.