ΑΔΜΗΕ: Επί ποδός για τον καύσωνα – Διαβεβαιώσεις για επάρκεια του συστήματος – Σε ετοιμότητα 2 θερμικές μονάδες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΑΔΜΗΕ: Επί ποδός για τον καύσωνα – Διαβεβαιώσεις για επάρκεια του συστήματος – Σε ετοιμότητα 2 θερμικές μονάδες

 

ADMIE: Epi podos gia ton kafsona – Diavevaioseis gia eparkeia tou systimatos

Ο επερχόμενος καύσωνας θέτει σε συναγερμό το ενεργειακό σύστημα της χώρας, και εγείρει φόβο blackout αλλά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αρμόδιων φορέων, η πρόβλεψη για τη σταθερότητα του συστήματος είναι καλή. 


Η αυξημένη ζήτησηλόγω της χρήσης κλιματιστικών, θα καλυφθεί από εγχώριες καθαρές πηγές ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μεγάλο βαθμό θα καλυφθούν οι ανάγκες από 

τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί και από τα αιολικά εφόσον φυσήξει, αλλά και από τα υδροηλεκτρικά.


Για σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις του ΑΔΜΗΕ, οι  ανάγκες της χώρας για ηλεκτρισμό ανέρχονται σε 7.000 MW. Το φυσικό αέριο συμμετέχει με 65%, με 19% συμμετέχουν οι Ανανεώσιμες πηγές και 12% τα Υδροηλεκτρικά. Εδώ βοήθησαν οι βροχές του Ιουνίου στο να λειτουργούν απρόσκοπτα, καθώς υπάρχει επάρκεια νερού.
Πάντως ακόμη και αν τις επόμενες ημέρες -που θα ενταθεί η ζέστη- αυξηθεί η ζήτηση για ηλεκτρισμό κατά 30%, υπάρχει δυνατότητα να τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία 2 θερμικές μονάδες (μια λιγνιτική και μια ακόμη νέα μονάδα φυσικού αερίου) προκειμένου να μην διασαλευθεί η ενεργειακή σταθερότητα.

Όσον αφορά στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς που υπάρχει πάντα κατά τις ημέρες του καύσωνα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει θέσει σε 24ωρη επιφυλακή όλο το τεχνικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα, ενώ όπως μας ενημέρωσε από το χειμώνα και καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης εντατικοποίησε τα κλαδέματα, την αποψίλωση και τις εργασίες υλοτόμησης γύρω από τους πυλώνες ενέργειας ώστε να μην γίνουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς. 
Τέλος, συνεχίζονται και οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου σε Διόνυσο και Πεντέλη.

Από το Blogger.