Νορβηγία: Η DNO ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου την τελευταία δεκαετία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Νορβηγία: Η DNO ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου την τελευταία δεκαετία

Norvigia: I DNO anakalypse to megalytero koitasma fysikou aeriou tin teleftaia dekaetia

Οι εκτιμήσεις μετά τις έρευνες στο οικόπεδο Carmen στα νορβηγικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας δείχνουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου την τελευταία δεκαετία, δήλωσε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η ενεργειακή εταιρεία DNO.
Η DNO αξιολόγησε τα ευρήματα της Carmen.
Βάσει των προκαταρκτικών  στοιχείων, εκτιμάται πως τα ακαθάριστα ανακτήσιμα αποθέματα στην περιοχή κυμαίνονται από 120 εκατομμύρια έως 230 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Εάν επαληθευτεί αυτό το εύρος, η Carmen θα είναι η σημαντικότερη ανακάλυψη στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα από το 2013.

 
«Η Νορβηγία συνεχίζει να δίνει δώρα» δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της DNO, Bijan Mossavar-Rahmani.

 
«Η Carmen αποδεικνύει ότι θα γίνουν και άλλες σημαντικές ανακαλύψεις, και η παλαιότερη εταιρεία πετρελαίου της Νορβηγίας, η DNO, θα είναι μέρος του επόμενου κεφαλαίου στην Ιστορία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας».

 
Παρότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ωχρή σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Νορβηγία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας στις αγορές της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και η Σουηδία καταλαμβάνουν περίπου το ήμισυ των συνολικών εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας.

 
Σχεδόν όλες οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της πηγαίνουν στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

 
Η οικονομία της Νορβηγίας είναι μοναδική.

 
Είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιφερειακής οικονομίας, ενώ βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πολλές από τις δικές της ενεργειακές ανάγκες.

 
Για τον Μάιο, τον τελευταίο ολόκληρο μήνα για τον οποίο η κυβέρνηση δημοσίευσε στοιχεία, η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου στη Νορβηγία αυξήθηκε κατά 8,4% από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, αν και η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 15,5% από πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.