Τεταμένο το πολιτικό κλίμα στην Ιταλία – Μιλούν ακόμη και για εκλογές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Τεταμένο το πολιτικό κλίμα στην Ιταλία – Μιλούν ακόμη και για εκλογές


Τεταμένο είναι το πολιτικό κλίμα στην Ιταλία, λίγη ώρα πριν την συνάντηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματταρέλλα για την παρουσίαση της νέας κυβέρνησης.
Τα σενάρια πυροδότησε η επίσκεψη του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο,  στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για άτυπη συνομιλία, καθώς έδωσε τροφή σε αναλυτές να προβαίνουν σε εκτιμήσεις ότι μπορεί και να πρόκειται για ένδειξη ότι η συνεργασία με την Λέγκα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω και της υποψηφιότητας του καθηγητή Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών. Μια υποψηφιότητα στην οποία εναντιώθηκε ο Ματταρέλλα, παρά τις πιέσεις του κόμματος της Λέγκα.
Εντωμεταξύ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, στο προεδρικό μέγαρο είχε μεταβεί νωρίτερα και ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι.
Αν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ναυαγήσει, η μόνη εναλλακτική θα είναι νέες εκλογές το φθινόπωρο. Αν υπάρξει, όμως, θετική ολοκλήρωση των προσπαθειών, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε θα παρουσιάσει στον πρόεδρο την λίστα των υπουργών του και θα μπορέσει να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Από το Blogger.