Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Ερντογάν - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Ερντογάν


Η εικόνα ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν είναι παντοδύναμος εντός της χώρας του φαίνεται πως δεν ισχύει πλέον. Ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι πολίτες τον αμφισβητούν, αντιλαμβάνονται πώς οδηγεί την χώρα στο χάος, πολιτικό και οικονομικό με την πολιτική του και του γυρίζουν την πλάτη όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Remres για λογαριασμό της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ αποτελεί κόλαφο για τον Ερντογάν. Δείχνει πολύ κοντά τα ποσοστά των προεδρικών υποψηφίων αλλά και των κομματικών συμμαχιών και κομμάτων που συμμετέχουν στις διπλές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, με δείγμα 3.653 άτομα σε 28 Νομούς της χώρας με την μέθοδο των τηλεφωνικών και προσωπικών συνεντεύξεων, η έρευνα που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Μαΐου, δείχνει ότι εάν την ερχόμενη Κυριακή γινόταν εκλογές η «συμμαχία του λαού» (Cumhur İttifakı) που απαρτίζεται από τα κόμματα ΑΚΡ – MHP θα έπαιρνε 37.8% ενώ η «συμμαχία του έθνους» (Millet İttifakı) που απαρτίζεται από 4 κόμματα της αντιπολίτευσης CHP – Iyi partısı (Καλό κόμμα) – Saadet partısı (κόμμα Ευδαιμονίας) – DP (Δημοκρατικό κόμμα) 37.6%. Το φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) λαμβάνει 9.7%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 7.2% και όσοι δεν θα ψηφίσουν το 7.3%.
Μετά την αναγωγή των ψήφων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: «Συμμαχία του λαού» 43.9%, «συμμαχία του έθνους» 43.5%, HDP: 12.2%.

Στην ερώτηση ποιον υποψήφιο θα στηρίζατε για τον πρώτο γύρο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 36.1%, ο Μουχαρέμ Ιντζέ 20.7%, η Μεράλ Ακσενέρ 15.1%, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς 9.8%, ο Τεμέλ Καραμολάογλου 3.6%, ο Ντογού Περιντζέκ 0.2%. Αναποφάσιστοι είναι το 8.1% και δεν θα ψηφίσει δηλώνει το 6.4%.
Μετά την αναγωγή τα ποσοστά έχουν ως εξής: Ερντογάν 42.1%, Ιντζέ 24.1%, Ακσενέρ 17.1%, Ντεμιρτάς 12.6%, Καραμολάογλου 3.9%, Περιντζέκ 0.2%.
Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίσετε για τον δεύτερο γύρο μεταξύ Ερντογάν και Ιντζέ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 41.8% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 41.3%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 10.2% και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν στο 6.7%.
Στην αντίστοιχη ερώτηση μεταξύ Ερντογάν και Ακσενέρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 41.9% και η Μεράλ Ακσενέρ 40.6%. Οι αναποφάσιστοι είναι 7.1% και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν 10.4%.
Κανείς δεν θα πίστευε πώς ο Ερντογάν θα ήταν μία ανάσα από την Ακσενέρ και θα τον κοντράριζε ο Ιντζέ στις προεδρικές εκλογές. Ανεξάρτητα αν τις κερδίσει ή όχι ο Τούρκος πρόεδρος είναι πλέον ο μεγάλος χαμένος και θα πρέπει αυτό να προβληματίζει πολύ και την Ελλάδα.
Από το Blogger.