Παραίτηση με «βόμβες» για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ρίου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Παραίτηση με «βόμβες» για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ρίου


Πιέσεις, κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε σε παραίτηση, καταγγέλλει ο τέως πλέον διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Θεόδωρος Πισιμίσης.
Στη μακροσκελή επιστολή του στους υπουργούς Υγείας κάνει λόγο για «ρουσφέτια» που εκθέτουν την κυβέρνηση, ενώ αναφέρεται σε ομάδα ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ που… λύνει και δένει μέσα στο νοσοκομείο. Μάλιστα, εγκαλεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ότι «δεν μπορεί να βγάλει το αμπέχονο του συνδικαλιστή και να βάλει το κοστούμι του υπουργού».
Ολα αυτά τη στιγμή που από την ερχόμενη Δευτέρα σταματούν επ’ αόριστον όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου καθώς πολλοί ασθενείς μένουν εκτός λόγω μη διαθεσιμότητας κλινών.
«Στο Ρίο έγινε έργο. Εργο σύμφωνο με την πολιτική της κυβέρνησης. Αυτά που έκανε η διοίκηση με το Δ.Σ. ήταν η υλοποίηση της δικής σας πολιτικής. Ποτέ δεν το εκμεταλλευτήκατε πολιτικά γιατί δε συνέφερε τα ιδιοτελή συμφέροντα της “ομαδούλας”»,αναφέρει στην επιστολή
Προσθέτει, δε, ότι έπεσαν διάφορες κινήσεις «ρουσφετολογικού» χαρακτήρα στην αντίληψή του. Οπωςγια παράδειγμα την τοποθέτηση οδοντιάτρου την ώρα που το νοσοκομείο δεν διαθέτεοδοντιατρικό μηχάνημα. Ή μετακινήσεις νοσηλευτριών που ανακαλούνταν την ακριβώς επόμενη ημέρα, όπως καταγγέλλει ο πρώην διοικητής. «Δεν έχουν σημασία όμως. Λεπτομέρειες. Η περίπτωση γενικά ανάγεται στη ρήση του Καραγκιόζη του Σπαθάρη ‘έχουν υπουργό μαζί τους και το κράτος μαγαζί τους’. Σταματήστε τη στήριξη και σταματήστε τους. Για το καλό του συστήματος υγείας», γράφει. Σημειώνεται ότι ο κ. Πισιμίσης τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο κ. Πισιμίσης αναφέρει ότι τον αγνοούσαν ακόμη και από την Υγειονομική Περιφέρεια όταν επρόκειτο να συζητηθούν θέματα και προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Γιατί όταν κλήθηκε η ηγεσία της ΥΠε σε σύσκεψη με το Δ.Σ καιτους χειρουργούς του Νοσοκομείου για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των χειρουργείων δεν ήλθε κανένας; Γιατί όταν τον καλούσα στο τηλέφωνο 5-6 φορές έκανε απόρριψη της κλήσης, εις επήκοον όλων των παρευρισκομένων. Τι αλαζονεία εξουσίας είναι αυτή; Πότε κιόλας την απέκτησαν; Να τους χαίρεστε και αυτούς».
Το νοσηλευτικό ίδρυμα έμεινε «ακέφαλο» σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το ίδιο. Οι ασθενείς που χρειάζονται προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία, καθώς το νοσοκομείο του Ρίου αδυνατείναξυπηρετήσει. Μάλιστα, ο χειρουργικός τομέας αποφάσισε επ’ αόριστον αναστολή των χειρουργείων (θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά) από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαΐου.
Παράλληλα, οι δέκα κλίνες ΜΕΘ αποδεικνύονται ανεπαρκείς με αποτέλεσμα, λόγω των αυξημένων αναγκών, οι διασωληνωμένοι ασθενείς να παραμένουν στην ανάνηψη του χειρουργείου, στο χώρο της αναζωογόνησης του ΤΕΠ ή στα νοσηλευτικά τμήματα, μέχρι να ανευρεθεί κλίνη. Κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού παραμένουν τα τρία κρεβάτια ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).
ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
mgeorganta@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Από το Blogger.