Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου στην ΚΟΘ και οι κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου στην ΚΟΘ και οι κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 ώρα 20:30 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., ένα αφιέρωμα στη γαλλική μουσική δημιουργία με έργα των Σαιν-Σανς, Ρουσέλ και Ραβέλ, τα οποία μεταδίδουν το μελωδικό πλούτο και τη χαρακτηριστική φινέτσα αυτής της σχολής.
Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο αγαπημένος Γάλλος μαέστρος Φιλίπ Φορζέ και σολίστ είναι ο Ελληνο-Ιάπωνας βιολονίστας Νώε Ινουί, που διαπρέπει στο εξωτερικό. Ο Σαιν-Σανς υπήρξε από τους ιδρυτές της Εθνικής Εταιρείας Μουσικής το 1871, που είχε ως στόχο την ανάδειξη της γαλλικής μουσικής, την ενίσχυση των νέων Γάλλων δημιουργών και την υπεράσπιση της νέας ενόργανης μουσικής της πατρίδας του με το σύνθημα Ars Gallica! Μέσω αυτής της εταιρείας συνετέλεσε αποφασιστικά στο να ανατείλει το άστρο της γαλλικής μουσικής των τελών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Το συμφωνικό του ποίημα ‘Φαέθων’ είναι βασισμένο στον ομώνυμο ελληνικό μύθο για τον γιο του Ήλιου. Η μουσική του Σαιν-Σανς ακολουθεί την πλοκή της ιστορίας και την περιγράφει γλαφυρά.
Το τρίτο κοντσέρτο του για βιολί είναι γραμμένο για τον σπουδαίο Ισπανό βιρτουόζο Pablο de Sarasate και εκτός των ιδιαίτερα υψηλών τεχνικών του απαιτήσεων χαρακτηρίζεται από την εκλεπτυσμένη ιμπρεσιονιστική του γραφή. Ο Ρουσέλ άντλησε επίσης έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα για διάφορες συνθέσεις του. Το δίπρακτο μπαλέτο ‘Βάκχος και Αριάδνη’ είναι πλούσιο σε χρώματα και ρυθμούς. Η αισθησιακή δεύτερη σουίτα του αναλογεί στη δεύτερη πράξη του μπαλέτου με το φινάλε της να είναι ένα από τα ομορφότερα στην ιστορία της γαλλικής μουσικής.
Η σύνθεση ‘La Valse’ αποτελεί έναν ύμνο στο συγκεκριμένο χορό, μέσα φυσικά από την ιδιαίτερη οπτική του Ραβέλ, και προέκυψε από την επιθυμία του συνθέτη να τιμήσει σε διάφορα στάδια της καριέρας του τον Φραντς Σούμπερτ και τον Γιόχαν Στράους το νεότερο. (...) Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου: Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.
Από το Blogger.