Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων: Συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων: Συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στη θάλασσα ανοιχτά της Ραφήνας. 

Δύτες ιδιώτες και μη, όσο και βατραχάνθρωποι "χτενίζουν" την περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν ένα σημάδι ζωής.
Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουν βρει είναι προσωπικά αντικείμενα των αγνοουμένων.
Τραγικό φινάλε με τον εντοπισμό αγνοουμένων
Ανάμεσα στις σορούς των 88 νεκρών που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά ταυτοποιήθηκε και η σορός του 13χρονου Δημήτρη Αρίστου Αλεξόπουλου, που αναζητούσε εναγωνίως η οικογένειά του.

Με ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού που είχε εκδώσει Amber Alert, αναφέρει:

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση καθώς δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των κοριτσιών και θα βρίσκεται κοντά τους σε οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Ανάμεσα στα συνολικά 25 απανθρακωμένα πτώματα που βρέθηκαν σε οικόπεδο στο Μάτι βρέθηκε τελικά, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ταυτοποίησης η 55χρονη Ελένη Σαρίεβα.

Η σορός της ταυτοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 55χρονη διέμενε σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι και το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο.

Εικάζεται ότι η Ελένη Σαρίεβα προσπάθησε να βρει διέξοδο στη θάλασσα αλλά παγιδεύτηκε στο οικόπεδο που βρέθηκαν απανθρακωμένοι 25 άνθρωποι με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι Αρχές, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, 28.07.2018, ειδοποίησαν τους οικείους της που αγωνιούσαν για την τύχη της, ότι ταυτοποίησαν τη σορό της Πόπης Σιαπκαρά.

Ο πατέρας της τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς όπως υποστήριζε, όσο δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση μέσω DNA, η κόρη του ήταν αγνοούμενη. Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου, αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Η άτυχη 35χρονη, υπάλληλος του Καζίνο Λουτρακίου, είναι ανάμεσα στα 88 θύματα της φονικής φωτιάς.

«Ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο να φύγουν και καλύτερα που δεν μπήκαν γιατί θα καιγόντουσαν και οι τρεις πιο κάτω… Δεν ξέρω γιατί έμεινε πίσω η Πόπη. Ούτε και ο ίδιος ο άνδρας της δεν ξέρει και τον «τρώει». Τον βασανίζει αυτό, γιατί έμεινε πίσω. Δοξάζω τον Θεό που σώθηκαν τουλάχιστον οι δύο», δήλωνε πρόσφατα ο πατέρας της Πόπης, καταθέτοντας το μεγαλείο ψυχής του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό, πότε θα γίνει η κηδεία.

Ο αδελφός του 40χρονου Σπύρου Κάκαρη ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί το βράδυ του Σαββάτου, οπου παρουσία ψυχολόγου έμαθε τα τραγικά νέα. Στο πλευρό του βρίσκονταν και δύο φίλοι του θύματος, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι δεν θα τον ξαναδούν.

Τα τελευταία λόγια του 40χρονου εναερίτη

«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Σπύρου Κάκαρη προς τον φίλο του Χρήστο Μυλωνά, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο στις 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας, για να σπεύσουν να κόψουν δένδρα στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Ο Σπύρος ήταν άριστα εκπαιδευμένος καθώς είχε υπηρετήσει στη Δεύτερη Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, ενώ εξακολουθούσε να κάνει πτώσεις με αλεξίπτωτο αλλά και καταδύσεις.

Αυτό ήταν και το τελευταίο ίχνος ζωής του Σπύρου, ο οποίος ζούσε στο Μάτι με την 48χρονη φίλη του Νέλλη Καραλή. Τα αυτοκίνητα και των δύο βρέθηκαν καμένα και τρακαρισμένα μαζί με άλλα οχήματα. Η φίλη του Νέλλη Καραλή παραμένει αγνοούμενη.
Από το Blogger.