Πλήγμα κατά των Κούρδων από τους τζιχαντιστές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πλήγμα κατά των Κούρδων από τους τζιχαντιστές

Δώδεκα μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού Αράβων και Κούρδων, σκοτώθηκανσε επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο τελευταίο καταφύγιο των τζιχαντιστών στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εκπρόσωπος των FDS, Μουστάφα Μπάλι, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως υπήρξε μια επίθεση του ΙΚ εναντίον των FDS αλλά διέψευσε πως σημειώθηκαν απώλειες στις τάξεις τους.
«Τζιχαντιστής του ΙΚ που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά σε μια θέση των FDS», στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Έζορ, όχι μακριά από την ιρακινή μεθόριο, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, που έκανε λόγο για «12 νεκρούς και 20 τραυματίες» στις τάξεις των FDS από την έκρηξη και τις συμπλοκές «ανάμεσα στις κοινότητες Χατζίν και Αλ-Μπάχρα», με την πρώτη να τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και τη δεύτερη υπό τον έλεγχο των FDS.
Οι FDS, που ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου επιχείρηση εναντίον του ΙΚ στην περιοχή της Χατζίν, έπειτα από επιθέσεις που διενήργησε ο τουρκικός στρατός εναντίον θέσεων της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των FDS, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Μερικές ημέρες πριν οι FDS είχαν στείλει εκατοντάδες μαχητές ως ενισχύσεις την περιοχή αυτή έπειτα από φονικές αντεπιθέσεις του ΙΚ. Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορικά πλήγματα του συνασπισμού στη Χατζίν και άλλες δύο γειτονικές κοινότητες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Από τα πλήγματα σκοτώθηκαν επίσης εννέα τζιχαντιστές.
Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Σον Ράιαν, εκπρόσωπος του συνασπισμού κατά του ΙΚ, αρκέστηκε να πει πως «τα πλήγματα σκότωσαν τρομοκράτες του ΙΚ και κατέστρεψαν τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις» της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Από το Blogger.