Μεσσηνία: Ισόβια σε 35χρονο για δολοφονία 29χρονου πορτιέρη σε κέντρο διασκέδασης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μεσσηνία: Ισόβια σε 35χρονο για δολοφονία 29χρονου πορτιέρη σε κέντρο διασκέδασης

Στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενοι και δίδυμα αδέλφια από την Καλαμάτα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου έναν 35χρονο Αλβανό βαρυποινίτη για τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, που έγινε στις 11 Νοεμβρίου του 2008, στη Μικρομάνη.

Ενας ακόμα 50χρονος από χωριό της Οιχαλίας καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για άμεση συνέργεια στη δολοφονία, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς -αλλιώς θα καταδικαζόταν και αυτός σε ισόβια κάθειρξη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου και μετά από τέσσερις συνεδριάσεις την Τετάρτη το βράδυ βγήκε η απόφαση.

Στο εδώλιο κάθισαν 4 κατηγορούμενοι ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία: τα δίδυμα 56χρονα αδέλφια από την Καλαμάτα με το βαρύ ποινικό μητρώο οι οποίοι αθωώθηκαν και κατηγορούντο για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, ο 50χρονος Ελληνας από χωριό της Οιχαλίας, ο οποίος καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια, καθώς φέρεται ότι παρέσυρε με τηλεφώνημά του το θύμα στο χωράφι στη Μικρομάνη όπου δολοφονήθηκε, καθώς και ότι μετέφερε ως εκεί τον εκτελεστή, και ο 35χρονος Αλβανός βαρυποινίτης ως φυσικός αυτουργός, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα δύο φορές σε ισόβια δεσμά και σε πολυετή κάθειρξη, για τη διπλή δολοφονία (το Νοέμβριο του 2011) του Φιλίπ Μεσάι και του 3χρονου παιδιού του.

Το δικαστήριο έδωσε πάντως αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα ως άμεσου συνεργού κι έτσι θα μείνει ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό, με τον όρο να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν και οι 4 κατηγορούμενοι ένοχοι, ενώ σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο 29χρονος Σ. Ψυχόπαιδας εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας στη Δυτική Παραλία και τη μέρα της δολοφονίας του πήγε σε προκαθορισμένη συνάντηση.

ΠΗΓΗ eleftheriaonline.gr
Από το Blogger.