Η Τουρκία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στην Ευρώπη: Η ΜΙΤ επιχείρησε να σκοτώσει Κούρδισσα πολιτικό στην Αυστρία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η Τουρκία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στην Ευρώπη: Η ΜΙΤ επιχείρησε να σκοτώσει Κούρδισσα πολιτικό στην Αυστρία


Ένα τεράστιο σκάνδαλο είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στην Αυστρία, που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, την ώρα που η Ευρώπη κλείνει τα μάτια και επιχειρεί να επιβάλει κυρώσεις μόνο στον Λουκασένκο, που μπροστά στον Ερντογάν φαντάζει… λευκή περιστερά.

Άτομο τουρκικής καταγωγής με το όνομα Feyyaz Ö., συνελήφθη από τις αυστριακές αρχές, ενώ επιχειρούσε να δολοφονήσει την κουρδικής καταγωγής πολιτικό, Berivan Aslan, που δραστηριοποιείται στην Αυστρία.

Ο Feyyaz Ö., οποίος φέρεται να είναι συνδεδεμένος με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT), ομολόγησε στις αυστριακές αρχές το σχέδιο δολοφονίας της αναπληρωτού Προέδρου του Πράσινου Κόμματος της Αυστρίας, Berivan Aslan, η οποία δήλωσε στο Ahval: “Το περιστατικό παρουσιάζεται ως κάτι ασήμαντο από τον τουρκικό τύπο και ορισμένους κύκλους. Όμως όλοι γνωρίζουν ότι το σχέδιο δολοφονίας μου είναι πραγματικό. Ενημερώθηκα για το σχέδιο από την αυστριακή μυστική υπηρεσία. Είμαι υπό αστυνομική προστασία εδώ και εννέα ημέρες.”

Σημειώνεται ότι ο Feyyaz Ö στην κατάθεσή του στις αυστριακές αρχές πληροφοριών, ομολόγησε τους δεσμούς του με το MIT και δήλωσε ότι είχε διαταχθεί να επιτεθεί στην Aslan. Εξηγώντας ότι υπάρχουν και άλλοι στόχοι εκτός από την Ασλάν, ο Feyyaz Ö. υπέδειξε επίσης τον εκδότη του ZackZack, Peter Pilz.

Η Ασλάν είπε για τον επίδοξο δολοφόνο της, πράκτορα της ΜΙΤ:

“Αυτό το άτομο συνελήφθη και ανακρίθηκε από την υπηρεσία πληροφοριών της Αυστρίας. Όσα κατέθεσε, τα είπε χωρίς καμία πίεση στον ανακριτή. Κατέθεσε ότι όλα ήταν έτοιμα για τη δολοφονία μου. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο θα έκανε τη δολοφονία, αλλά λέει ότι διατάχθηκε να δημιουργήσει χάος. Του είπαν να χτυπήσει την Berivan Aslan, για να δώσει το μήνυμα. Δεν έχει σημασία αν τραυματιστεί ή σκοτωθεί. Σημασία έχει πάντως ότι είχε λάβει ένταλμα θανάτου.

Ο ύποπτος κατέθεσε ότι έλαβε τις πληροφορίες για την επίθεση από το Βελιγράδι. Πρώτα του δόθηκε το όνομα της Ασλάν από έναν εισαγγελέα στην Τουρκία. Λέει ότι οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του δόθηκαν στο Βελιγράδι φέτος. Τότε του είπαν ότι πρέπει να πάει στην Αυστρία και να περιμένει ένα τηλεφώνημα από το άτομο που θα διατάξει τη δολοφονία.

Αυτό το άτομο στην κατάθεσή του είναι πολύ σίγουρος γι’ αυτά που λέει, δίνει λεπτομέρειες και ονόματα και ζητεί προστασία από τις αυστριακές αρχές. Όταν ρωτήθηκε, “Γιατί ομολογείτε;” είπε: “Εάν είχα διαπράξει αυτήν τη δολοφονία, θα έλεγαν ότι είμαι ένας κοινός εγκληματίας και δεν θα με υποστήριζε κανείς”.

“Γνωρίζουμε τη δολοφονία του Παρισιού, όπου σκοτώθηκαν τρεις γυναίκες, οι οποίες είχαν σχέση με την οργάνωση (ΡΚΚ). Εγώ δεν έχω σχέση με καμία οργάνωση. Με τη δολοφονία μου ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα σ’ όλους του αντιπολιτευόμενους στην Ευρώπη ότι είναι στόχοι του τουρκικού κράτους”, είπε η Ασλάν.

Εις γνώσιν των αρμοδίων σε Αθήνα και Βρυξέλλες…

Πηγή: ahval.me/tr

 

Από το Blogger.