Εμβόλιο : Άστοχοι χειρισμοί φοβίζουν τους υγειονομικούς, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Εμβόλιο : Άστοχοι χειρισμοί φοβίζουν τους υγειονομικούς, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


Άστοχους χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ στο θέμα του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτοί οι χειρισμού δημιουργούν αρνητικό κλίμα στο υγειονομικό προσωπικό.

Πηγές της ΠΟΕΔΗΝ αφού ξεκαθαρίζουν ότι «είμαστε υπερ του εμβολιασμού κατά του κοροναϊου. Μάλιστα θα δώσουμε το καλό παράδειγμα» περιγράφουν μια ακατανόητη βιασύνη από την πλευρά της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών που δημιουργεί επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα διαπιστώθηκε από πλήθος τηλεφωνήματων από υγειονομικούς προς τη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ ότι «χάλασε το κλίμα στα νοσοκομεία και υπάρχει έντονη επιφυλακτικότητα. Αυτό συνέβει από την κατεπείγουσα εντολή του υπουργείου υγείας να δηλώσουν οι υγειονομικοί εως αύριο (σ.σ. Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου) πρωί την επιθυμία τους να εμβολιαστούν ή όχι. Αυτό το κλίμα εξαναγκασμού δημιουργεί προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ζητείται από τους υγειονομικούς «μέχρι αύριο πρωί ενυπόγραφα δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού ή όχι με όλα τα στοιχεία και με τους διοικούντες να αφήνουν υπονοούμενα ότι σε περίπτωση άρνησης θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις».

Μάλιστα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται «γιατί τόσο βιασύνη; Ακόμη δεν έφθασαν τα εμβόλια στη χώρα. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα» καθώς όπως προσθέτει: «Με τόση σπουδή και βιασύνη άρχισαν να φοβούνται».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να μείνει ανοικτή σε ημερομηνία η επιθυμία των υγειονομικών για να εμβολιαστούν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μόνο με ενημέρωση και πειθώ θα επιτευχθεί μαζικός εμβολιασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos τα πρώτα εμβόλια σε υγειονομικούς θα γίνουν στις 27 Δεκεμβρίου. Η πρεμιέρα του εμβολιασμού θα αφορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε 100 υγειονομικούς και θα γίνει στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, τον «Ευαγγελισμό» και το «Σωτηρία» όπου θα εμβολιαστούν από 50 υγειονομικοί σε κάθε νοσοκομείο. Μάλιστα η εντολή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.

 

Από το Blogger.