Σπάνια εμφάνιση του Γιώργου Λιβανού – Η μυθική ζωή, ο γάμος, τα πέντε παιδιά, η λατρεία για τη Χίο και το «καταφύγιό» του «αόρατου» Έλληνα μεγιστάνα! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Σπάνια εμφάνιση του Γιώργου Λιβανού – Η μυθική ζωή, ο γάμος, τα πέντε παιδιά, η λατρεία για τη Χίο και το «καταφύγιό» του «αόρατου» Έλληνα μεγιστάνα!

Σπάνια εμφάνιση του Γιώργου Λιβανού – Η μυθική ζωή, ο γάμος, τα πέντε παιδιά, η λατρεία για τη Χίο και το «καταφύγιό» του «αόρατου» Έλληνα μεγιστάνα!

Κομψότατος και ακμαιότατος, παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο 86χρονος «αόρατος» μεγιστάνας Γιώργος Λιβανός και η σύζυγός του Λίτα, που έχει αφήσει εποχή με την ομορφιά και την ευγένειά της, παρευρέθησαν στη γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Από τους πιο στενούς και αγαπημένους φίλους του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της τέως βασίλισσας Αννας-Μαρίας, ο Γιώργος Λιβανός δεν θα μπορούσε να λείψει από τις χαρές του γιου τού τέως, παρόλο που κινείται αθόρυβα, εμφανίζεται σπάνια και αποφεύγει τη δημοσιότητα.

Η «Espresso» όμως ήταν εκεί και τον εντόπισε, εξασφαλίζοντας την αποκλειστική φωτογραφία. Πολύ απλός, ευγενής όπως πάντα και ευδιάθετος, απόλαυσε την παρέα του τέως βασιλιά και του συμπέθερού του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο Γιώργος Λιβανός, πολίτης του κόσμου, κινείται μεταξύ της Λοζάνης της Ελβετίας, του Λονδίνου, του Μόντε Κάρλο και της Νέας Υόρκης, αλλά λατρεύει τον τόπο καταγωγής του θρυλικού πατέρα του, τα Καρδάμυλα της Χίου, και το καταφύγιό του, που είναι το ιδιωτικό του νησί Κορωνίδα, που έχει συνδέσει με πολλές ευτυχισμένες στιγμές της μυθικής ζωής του, όπως τα βαφτίσια των εγγονών του.

Με σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, βρίσκεται πάντα κοντά στους Χιώτες ναυτικούς, αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη, πάντα αθόρυβα, με το ίδρυμα που λειτουργεί στο νησί, στη μνήμη του πατέρα του. O Γιώργος Σ. Λιβανός είναι ο μοναχογιός και μικρότερος γιος του Χιώτη εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού, ο οποίος υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας τον 20ό αιώνα. Ο Σταύρος Λιβανός έγινε πεθερός τόσο του Αριστοτέλη Ωνάση όσο και του Σταύρου Νιάρχου, ενώ αναφερόταν ως ο «νονός» των Ελλήνων εφοπλιστών. Αμέσως μετά, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου ίδρυσε την εταιρία S. Livanos & Co.

Το οικογενιακό δέντρο
To 1924 o Λιβανός νυμφεύθηκε την Αριέττα Ζαφειράκη, κόρη ενός εμπόρου της Χίου, και απέκτησαν δύο κόρες, την Ευγενία (1926-1970), την Αθηνά (Τίνα, 1929-1974) και έναν γιο, τον Γιώργο (1935). H Ευγενία υπήρξε σύζυγος του Σταύρου Νιάρχου, ενώ η Τίνα τόσο του Νιάρχου όσο και του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Γιώργος Λιβανός παντρεύτηκε τη Λίτα Βοϊβόδα και έχουν αποκτήσει μία μεγάλη, ευτυχισμένη οικογένεια με πέντε παιδιά και πολλά εγγόνια. Την Αριέττα, παντρεμένη με τον Γιώργο Β. Βαρδινογιάννη, τη Μαρίνα, παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνο, την Ευγενία, παντρεμένη με Γάλλο ευγενή, τον Σταύρο, που έχει νυμφευτεί τη Μαριέλλα Τσαβλίρη, και τη μικρότερη Χριστίνα.

Από το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του ο Σταύρος Λιβανός ήταν διάσημος για την προσοχή και τη φειδώ του: Αγόραζε μόνο πλοία που μπορούσε να πληρώσει από την τσέπη του και δεν πήρε δάνεια για να χρηματοδοτήσει τον στόλο του. Ετσι, η Μεγάλη Υφεση τον βρήκε πανίσχυρο σε μετρητά και χωρίς χρέη στις τράπεζες, όπως είχαν πολλοί εκ των ανταγωνιστών του. Μέχρι τον θάνατό του, το 1963, από ανακοπή καρδιάς, ο Λιβανός παρέμεινε πανίσχυρος, και τη σκυτάλη ανέλαβε ο γιος του Γιώργος, ενώ σήμερα την παράδοση συνεχίζει με τις εταιρίες Sun Enterprises και S. Livanos (Hellas) ο συνονόματος εγγονός του Σταύρος Λιβανός.

 

Από το Blogger.