FC-31: «Παρθενική incognito πτήση» για το νέο μαχητικό της Κίνας [pics] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

FC-31: «Παρθενική incognito πτήση» για το νέο μαχητικό της Κίνας [pics]

FC-31: «Παρθενική incognito πτήση» για το νέο μαχητικό της Κίνας [pics]

Το νέο κινεζικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς FC-31, που θα αναπτύσσεται από τα αεροπλανοφόρα του PLAN, φαίνεται πως πραγματοποίησε  παρθενική «incognito» πτήση, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times, λίγες εβδομάδες μετά την «αποκάλυψή του» στο πλαίσιο της Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης Zhuhai Airshow 2021.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται το μαχητικό FC-31 να πετάει, βαμμένο με μια ανάμεικτη απόχρωση μπλε και πρασίνου, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει κεκλιμένα πτερύγια, κάτι που αποδεικνύει ότι το αεροσκάφος προορίζεται για επιχειρήσεις από αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση για το φωτογραφικό υλικό.

 

 

«Το FC-31 είναι stealth» ισχυρίζονται οι Κινέζοι

Ακόμα, οι αναλυτές και οι Global Times δίνουν έμφαση στους δύο κινητήρες και το «υπερυψωμένο πιλοτήριο – κόκπιτ του FC-31, καθώς επίσης και στο σύστημα ραντάρ στην «μύτη» του μαχητικού αεροσκάφους που έχει αρκετές ομοιότητες με το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα στόχευσης, που διαθέτει το αμερικανικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35.

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να συγκριθεί ή όχι το FC-31, με το F-35C του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Η Κίνα δεν διαθέτει κανένα stealth μαχητικό πέμπτης γενιάς κάθετης απογείωσης και προσγείωσης όπως οι Αμερικανοί. Επιπρόσθετα, η Κίνα διαθέτει μόλις δύο επιχειρησιακά αεροπλανοφόρα, ενώ το τρίτο θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία, κάτι που θέτει το Πεκίνο σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, συγκριτικά με τον αριθμό αεροπλανοφόρων που έχει το U.S Navy.

 

Το πλάνο του…«PLAN»

Από την άλλη, σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το FC-31 θα είναι ικανό εκτελεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών όπως εγγύς αεροπορική υποστήριξη, αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, αλλά και καταστολή εχθρικών αντιαεροπορικών δυνάμεων. Παρά τις ομοιότητες που έχει με τα αμερικανικά F-22 και F-35 στην εξωτερική εμφάνιση και στο σχεδιασμό του, εντούτοις δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι θα είναι πέμπτης γενιάς αεροσκάφος. Βέβαια, οι Κινέζοι ισχυρίζονται το αντίθετο.

Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τα FC-31 θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα τέταρτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη J-15, που είναι απομιμήσεις των ρωσικών Su-33 και είναι κατάλληλα για να επιχειρούν από αεροπλανοφόρα. Έτσι, μαζί με την καθέλκυση και την επιχειρησιακή λειτουργία των νέων αεροπλανοφόρων, που συνολικά θα γίνουν οκτώ, βάσει των στόχων που έχει θέσει το Πεκίνο.

 

Με πληροφορίες από: National Interest / Global Times



Από το Blogger.