Η Δύση τρέμει την ήττα της Ουκρανίας, προειδοποιούν ότι εάν αποτύχει η αντεπίθεση των Ουκρανών αυτό θα σημάνει το τέλος για την Ουκρανία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η Δύση τρέμει την ήττα της Ουκρανίας, προειδοποιούν ότι εάν αποτύχει η αντεπίθεση των Ουκρανών αυτό θα σημάνει το τέλος για την Ουκρανία

I Dysi tremei tin itta tis Oukranias,  proeidopoioun oti ean apotychei i

 Η Δύση τρέμει την ήττα της Ουκρανίας, μετά τους Πολωνούς και οι Τσέχοι προειδοποιούν ότι εάν αποτύχει η σχεδιαζόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών... αυτό θα σημάνει το game over δηλαδή το τέλος παιχνιδιού για την Ουκρανία...
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τις αρχές του 2023… οι πληροφορίες ότι ο Ουκρανικός στρατός
 προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση σε Donbass και Zaporizhia αυξάνονται…
Ωστόσο η σχεδιαζόμενη αντεπίθεση θεωρείται κίνηση ανάγκης, είναι αντεπίθεση αυττοκτονίας... οι Ουκρανοί φοβούνται ότι εάν αποτύχουν άπαξ και έχουν συγκεντρώσει την στήριξη όλης της Δύσης...θα φορτωθούν την αποτυχία και το καθεστώς Zelensky θα καταρρεύσει μαζί.... με την επιθυμία να ανακτήσουν τα χαμένα εδάφη από τους ρώσους.
Δεν είναι τυχαίο ότι και η Πολωνία αλλά και η Τσεχία... εμμέσως πλην σαφώς προεξοφλούν την αποτυχία της Ουκρανίας στον πόλεμο 
Η Τσεχία βλέπει game over για τους Ουκρανούς, εάν αποτύχει η αντεπίθεση τους

Και ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την Ουκρανική αντεπίθεση αποδεικνύοντας ότι είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης στην Ουκρανική κρίση… η Πολωνία βάζει φωτιές…
Πολωνός πρέσβης στην Γαλλία δήλωσε ότι εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, τότε η Πολωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο.
Οι ρώσοι αμέσως αντέδρασαν τονίζοντας ότι εμπλακεί η Πολωνία στον πόλεμο της Ουκρανίας θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος.
Η Πολωνία επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις αλλά και ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας αναφέρει ότι η Γερμανία… είναι σε πόλεμο με την Ρωσία…

Ο επικεφαλής της Wagner προειδοποιεί τη Μόσχα για επικείμενη ουκρανική επίθεση - Η επιστολή στον Shoigu

Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner προειδοποίησε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Shoigu, μέσω επιστολής του που δημοσιεύθηκε σήμερα, ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει επίθεση.
Σύμφωνα με την επιστολή που συνέταξε, η επίθεση του ουκρανικού στρατού θα έχει στόχο να αποκόψει τις δυνάμεις της Wagner από το κύριο σώμα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.
Στην επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία τύπου που διαθέτει, ο Prigozhin λέει ότι η επίθεση έχει σχεδιασθεί για τα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.
Ζήτησε από τον Shoigu να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το σχέδιο, το οποίο όπως είπε μπορεί να οδηγήσει σε «επιπτώσεις» στις προσπάθειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Η Τσεχία βλέπει game over για τους Ουκρανούς, εάν αποτύχει η αντεπίθεση τους

Τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ουκρανία, επισημαίνει ο πρόεδρος της Τσεχίας, Petr Pavel, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί θα έχουν μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσουν μια μεγάλη αντεπίθεση.
«Το παράθυρο ευκαιρίας για μια επίθεση είναι ανοιχτό φέτος.
Πιστεύω ότι η Ουκρανία θα έχει μόνο μια προσπάθεια να εξαπολύσει μια μεγάλη αντεπίθεση.
Έτσι, εάν η Ουκρανία αποφασίσει να αρχίσει μια μεγάλη αντεπίθεση και αποτύχει, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε κεφάλαια για το επόμενο» είπε μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα Reczpospolita ο Τσέχος πρόεδρος.

Δύσκολο να διατηρηθεί η ίδια βοήθεια

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τσεχικής Δημοκρατίας, μετά τον επόμενο χειμώνα «θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί το σημερινό επίπεδο βοήθειας» προς την Ουκρανία.
Ο Pavel υποστήριξε ότι αυτό θα συμβεί λόγω της εξάντλησης των ανθρώπινων αποθεμάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού, λόγω της καταστροφής των υποδομών και της κόπωσης των κρατών που παρέχουν βοήθεια»
«Η Ουκρανία θα άξιζε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά για πρακτικούς λόγους, θα ήταν καλύτερα να γίνει πρώτα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά μέλος του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Τσέχος πρόεδρος.

Ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος κοντά στην Avdiivka

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν επιτυχίες γύρω από την ουκρανική πόλη Avdiivka στο Donbass,βόρεια της πόλης του Donetsk». 
Η ρωσική επιχείρηση διεξήχθη σε μεγάλο βαθμό από το 1ο σώμα στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δηλαδή από ντόπιους στρατιώτες που γνωρίζουν καλά το έδαφος.
Η Avdiivka βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης στο Donbass από το 2014 και τώρα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό».
«Η περιοχή γύρω από την Avdiivka είναι πιθανό να θεωρείται ιδιαίτερα αμυντικό βασικό έδαφος 
καθώς εξελίσσεται η μάχη, προσθέτει το Υπουργείο Άμυνας της Βρετιανίας.
Τακτικά, η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή του Bakhmut που βρίσκεται 90 χιλιόμετρα βορειότερα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να οργανώνουν άμυνα στην πόλη Avdiivka στα ανατολικά της χώρας, αλλά οι γραμμές ανεφοδιασμού τους στα δυτικά απειλούνται όλο και περισσότερο από τη ρωσική επιχείρηση περικύκλωσης.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας των Ουκρανών… προετοιμάζοντας την μεγάλη αντεπίθεση…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αύξησαν πρόσφατα τις επιθέσεις τους σε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στη νότια γραμμή του Donbass.
Ταυτόχρονα, μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στις περιοχές Zaporozhie και Kherson.
Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές εξελίξεις μπορεί να σηματοδοτήσουν την επερχόμενη μεγάλης κλίμακας ουκρανική επίθεση με στόχο τον τεμαχισμό των ρωσικών δυνάμεων στο Donbass και την ουκρανική προέλαση προς την Αζοφική Θάλασσα.

Στις 19 Μαρτίου, ο Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση κοντά στο χωριό Novodanilovka που βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Orekhov.
Δύο ομάδες επίθεσης της 128ης ορεινής ταξιαρχίας επίθεσης της Ουκρανίας, ενισχυμένες από τις μονάδες της εδαφικής άμυνας προσπάθησαν να παρακάμψουν τα ρωσικά οχυρά από τα πλάγια.

Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν καπνό πριν από την επίθεση.
Καθάρισαν τα περάσματα σε ναρκοπέδια και τα ελάχιστα ουκρανικά αεροσκάφη έπληξαν ρωσικές στρατιωτικές θέσεις.

Η ουκρανική στήλη εντοπίστηκε έγκαιρα από ρωσικά drones και αμέσως βομβαρδίστηκε από το ρωσικό πυροβολικό και χτυπήθηκε με ATGM.
Το ρωσικό 291ο σύνταγμα της 42ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων και οι ανιχνευτές της 22ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ειδικής αποστολής απέκρουσαν την επίθεση και οι Ουκρανοί ηττημένοι γύρισαν πίσω προς τη Novodanilovka.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, σκοτώθηκαν περίπου 25 Ουκρανοί στρατιώτες, καταστράφηκαν 3 τανκς, 3 οχήματα μάχης πεζικού αλλά και αρκετοί Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ήταν η δεύτερη ουκρανική επίθεση στην περιοχή αυτή την εβδομάδα.
Στις 15 Μαρτίου, μονάδες της 56ης και 58ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις κοντά στους οικισμούς Krasnoe και Marfopol που βρίσκονται στα ανατολικά του GulyaiPole.

Στην επίθεση συμμετείχαν μια διμοιρία αρμάτων μάχης και μια διμοιρία BMP, καθώς και δύο λόχοι (200 στρατιώτες) μονάδων πεζικού.
Η προσέγγιση του ουκρανικού στρατού εντοπίστηκε και από ρωσικά UAV - drone και η στήλη ανακόπηκε από ρωσικό πυροβολικό.

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, o Ουκρανικός στρατός έχασε επίσης έως και 30 στρατιώτες, τουλάχιστον 3 άρματα μάχης και 3 οχήματα πεζικού.

Οι ουκρανικές επιθέσεις είναι πιθανό να επαναληφθούν στην πρώτη γραμμή της Zaporizhia.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις πολεμικές αναγνωρίσεις, αναζητώντας αδύναμα σημεία στη ρωσική άμυνα και αξιολογώντας την αντίδραση των ρωσικών δυνάμεων.
Όλοι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί είναι εξοπλισμένοι και πιθανότατα εκπαιδευμένοι από το ΝΑΤΟ.
Η ουκρανική διοίκηση ετοιμάζεται για επίθεση μεγάλης κλίμακας, ενώ οι μονάδες που έχουν εξοπλιστεί με δυτικά όπλα κατευθύνονται προς τις γραμμές του ουκρανικού μετώπου.

Οι Ουκρανοί δεν επιτίθενται με όπλα ακριβείας στη Zaporizhia – Τα κρατούν για αντεπίθεση

Την εκτίμηση ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συσσωρεύουν αποθέματα όπλων, πυραύλων υψηλής ακρίβειας στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που ετοιμάζουν στην περιοχή της Zaporizhia διατύπωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Rogov υποστήριξε πως αν και οι Ουκρανοί έχουν μεγάλο αριθμό από όπλα υψηλής ακρίβειας και drones – καμικάζι, τα χρησιμοποιούν πολύ περιορισμένα.
«Όπλα υψηλής ακρίβειας πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται από την άλλη πλευρά.
Έρχονται προμήθειες, οι προμήθειες αυξάνονται, αλλά δεν δαπανώνται, αυτό δείχνει συσσώρευση δυνάμεων.
Η επίθεσή τους, μια επίθεση πλήρους κλίμακας, θα συνοδεύεται από HIMARS, M777 - κατευθυνόμενα βλήματα και πύραυλοι ακριβείας - και μαζική χρήση drones καμικάζι.
Γνωρίζουμε ότι η άλλη πλευρά έχει μεγάλο αριθμό από αυτά, αλλά τα χρησιμοποιούν πολύ περιορισμένα» υποστήριξε ο Rogov, ο οποίος επισήμανε πως η συσσώρευση πυρομαχικών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών υψηλής ακρίβειας, καθώς και οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να κάνουν κινήσεις αναγνώρισης στην κατεύθυνση της Zaporizhia, συνδέονται με την προετοιμασία της επίθεσης.
«Συσσωρεύουν όπλα, κατά τη γνώμη μου, ακριβώς για να ξεκινήσουν ενεργές εχθροπραξίες, με χτυπήματα στις θέσεις αναγνώρισης μας, σε θέσεις διοίκησης για να μας στερήσουν τον συντονισμό, σε αποθήκες και τοποθεσίες στρατιωτικού εξοπλισμού.
Πιστεύω ότι οι επιθέσεις αυτές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις κινήσεις τεθωρακισμένων οχημάτων και πεζικού» υποστήριξε ο Rogov.

Wagner: Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν επιθέσεις σε 5 μέτωπα

Οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αντεπιθέσεις σε πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις: στην περιφέρεια Belgorod, στην περιοχή Kreminna, στην περιοχή Bakhmut, προς την πόλη Donetsk και στην Zaporizhia.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν αυτές τις επιχειρήσεις από τα μέσα Απριλίου και ο επικεφαλής των Wagner προέτρεψε τις ρωσικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για αυτές τις αντεπιθέσεις διατηρώντας πυρομαχικά και εξοπλισμό

Οι ρώσοι απέκρουσαν Ουκρανικές αντεπιθέσεις στο Kupyansk

Ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν μια απόπειρα επίθεσης και 3 αντεπιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Kupyansk
Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της Δυτικής ομάδας, συνταγματάρχης Serhiy Zybinsky, σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να αποσυρθεί.
Στρατιώτες της ομάδας Zapad απέτρεψαν μια προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτεθούν στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση Kupyansk.
Στον τομέα άμυνας του 6ου στρατού συνδυασμένων όπλων, τα πληρώματα των πυροβόλων όπλων Hyatsinth και των αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού Akatsiya κατέστρεψαν τρεις ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης των Ουκρανών από η 14η χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία

Συνεχίζεται η προέλαση των Ρώσων στο Bakhmut

Ρωσικές μονάδες προέλασαν στις περιοχές Samolet και Budenivka και έφτασαν στα περίχωρα του σταδίου Bakhmut
Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και της Ουκρανίας συνεχίζονται στα νότια του εργοστασίου AZOM αλλά και κοντά στο χωριό Orikhovo-Vasylivka
Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Khromove αλλά και στις νότιες συνοικίες του Bakhmut
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα εξασφάλισαν οριακά κέρδη κοντά στο Bohdanivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων μέσα και γύρω από το Bakhmut
Οι Wagner ο ιδιωτικός στρατός της Ρωσίας έχει φθάσει 700 μέτρα από το κέντρο και το διοικητήριο της πόλης Bakhmut…
Οι ουκρανοί ωστόσο συνεχίζουν να διατηρούν μια δύναμη 19.000 στρατιωτών εντός ή στις παρυφές του Bakhmut ειδικά από την δυτική πλευρά.

Ανάβει φωτιές ο Πολωνός πρέσβης στη Γαλλία: Πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο

Φωτιές άναψε η δήλωση του Πολωνού πρέσβη στη Γαλλία Jan Emeryk Rościszewski, η οποία αν και επικίνδυνη εξελήφθη από αρκετά μέσα ενημέρωσης ως άμεση εμπλοκή της χώρας του και της συλλογικής Δύσης σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία εάν η Ουκρανία δεν καταφέρει «μόνη της να υπερασπιστεί τον εαυτό της».
Εάν η Ουκρανία αποτύχει να υπερασπιστεί τον εαυτό της τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να εισέλθουμε στον πόλεμο, φέρεται να δήλωσε ο Rościszewski.
Η πολωνική πρεσβεία στη Γαλλία υποστηρίζει πως τα μέσα ενημέρωσης «παρερμήνευσαν» τα λόγια του διπλωμάτη και τα έθεσαν εκτός πλαισίου.
Ο διπλωμάτης στη συνέντευξη δεν μιλά για άμεση συμμετοχή της Πολωνίας στον πόλεμο, ωστόσο κάνει λόγο για «κοινές αξίες στις οποίες είναι ο βασισμένος ο πολιτισμός μας που θα τεθούν σε κίνδυνο, επομένως δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή».
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πρόκειται για μία προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ήττα για την Ουκρανία και το ενδεχόμενο η Ρωσία να επιτεθεί ή να εμπλέξει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία στον πόλεμο.

Η είσοδος της Πολωνίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα σημάνει την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου

Η συμμετοχή της Πολωνίας στην ουκρανική σύγκρουση θα σημάνει την έναρξη του τρίτου παγκόσμιου πολέμου από το ΝΑΤΟ προειδοποίησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Leonid Slutsky, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πολωνού πρέσβη στη Γαλλία.
Ο πρεσβευτής της Πολωνίας λέει ότι η χώρα του θα πρέπει να συγκρουστεί με τη Ρωσία εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο
«Η άμεση συμμετοχή της Πολωνίας στην ουκρανική σύγκρουση, ανεξάρτητα από την ήττα των Ουκρανών ή πριν από την παράδοσή του - θα σημαίνει την έναρξη του τρίτου παγκόσμιου πολέμου από το ΝΑΤΟ.

Πρόθυμη η Βρετανία να καλύψει τα κενά της Πολωνίας μετά την αποστολή MiG στην Ουκρανία

Την πρόθεση της να συνδράμει την Πολωνία να καλύψει τα κενά που θα προκληθούν στην αεροπορική της δύναμη μετά την παράδοση πολωνικών MiG στην Ουκρανία, διατυπώνει η Μ. Βρετανία.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο υφυπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, James Heappey επισημαίνει πάντως πως μέχρι στιγμής τέτοιου είδους αίτημα δεν έχει διατυπωθεί στο Λονδίνο από την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα στείλει 4 MiG στην Ουκρανία και ότι άμεσα θα ακολουθήσουν και άλλα μαχητικά MiG.
Βάσει τους δημοσιεύματος, ο Heappey μάλλον αναφέρεται στην πιθανότητα να δοθούν στην Πολωνία κάποια από τα περίπου 30 μαχητικά Eurofighter Typhoon πρώτης γενιάς που πρόκειται να αποσυρθούν το 2025, περίπου 12 από τα οποία βρίσκονται σε αποθήκες
Όπως επισημαίνεται, η ιδέα αυτή ενδέχεται να σκοντάψει στη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για αυτά και γενικότερα στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος συντήρησης και χρήσης των Typhoon.
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_March_19_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_19_2023.png

Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_March_19_2023.png

19march2023_Ukraine_Bakhmut_Map-1024x713.jpg
www.bankingnews.gr

Από το Blogger.